Keşan Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını dün gerçekleştirdi.

Saat 17.00’de Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın toplantıya katılmamasından dolayı Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında toplanan meclis;

1.maddede Belediyenin 2015 Yılı Kesin Hesabının Meclisçe ele alınması konusunu görüştü. Bu madde oybirliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

2.Madde de yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince Meclis Tatil Ayının belirlenmesi konusu da görüşülerek, oybirliği ile Meclisin tatil ayının Ağustos ayı olması kabul edildi.

3. madde de yer alan İzzetiye Mahallesi hali hazır harita, jeolojik etüt ve imar planı işlerinde kullanılmak üzere İller Bankası Anonim Şirketi’nden 141 bin 750 TL kredi talep edilmesi de oybirliği ile kabul edildi.

4. madde de yer alan Belediye sınırlarına dahil olan Paşayiğit ve İzzetiye Mahallelerinde faaliyet gösteren 16 üyeli 99 numaralı İzzetiye, 7 üyeli 129 numaralı Paşayiğit Kooperatifi’ne ait araçlara geçici çalışma ruhsatının uzatılması hususunun meclisçe ele alınması görüşülerek 1 aylık entegrasyon çalışması yapılması oybirliği ile kabul edildi.

5. madde de yer alan ve Keşan İlçe Trafik Komisyonu tarafından 2918 Sayılı Karayolları Kanunu’na göre belirlenen Bisiklet Yolu güzergahları da meclisçe oybirliği ile kabul edildi.

6. madde de yer alan Keşan Belediye Spor Kulübü Başkanlığı’nın “Keşan Belediyesi” ismini kullanması talebi de MHP Meclis Üyesi Süleyman Eren’in evet oyuna karşılık, CHP ve AK Parti Grubu’nun oylarıyla reddedildi.

7. madde de yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 3 madde de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Ersoylu,  oturumun sonunda yaptığı konuşmada tüm meclis üyelerine verdikleri katkı nedeniyle teşekkür ederek, meclisçe alınan kararların hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Keşan Belediye Meclisi Mayıs ayı 2.oturumunun da 10 Mayıs 2016 Salı günü saat 17.00’de yapacak ve 2015 yılı Kesin Hesap Raporu’nu görüşecek.