Keşan Belediye Meclisi’nin, 30 Mart 2014 Yerel Yönetim Seçimleri’yle oluşan yeni üyeleri, dünkü toplantıda işbaşı yaptı.

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00’te başlayan toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti.

ÖZCAN: KEŞAN, ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL BU MECLİSTEN GÖREV BEKLİYOR

Meclisin açılış konuşmasını yapan Özcan, toplantının hayırlı olmasını dileyerek şöyle dedi: “Sayın meclis üyeleri, önümüzdeki beş yıl, Keşan bu meclisten görev bekliyor. Öncelikle yeni seçilen arkadaşları tebrik ediyor, daha önceden mecliste olanları da tekrar kutluyorum. Allah bize güç, kuvvet versin, yardımcı olsun. Önümüzdeki beş yıl bize iyi şeyler yapmayı nasip etsin.”

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA VE MURAKABE HEYETİ SEÇİMİ ÖNE ALINDI

Mehmet Özcan’ın, kısa selamlama konuşmasının ardından, gündem maddelerine geçildi. 26 maddelik gündemde, Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Murakabe Heyeti seçimi, verilen bir önergeyle öne alındı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ziraat Odası meclis üyelerinin de katıldığı oylama sonucunda, oybirliğiyle şu kişiler seçildi:

Koruma Heyeti: Hüseyin İnce, Coşkun Düdük, Nurettin Küçükyılmaz, Ali Kurt, Hasan Tunca.

Yedek üyeler: Yılmaz Yavuz, Recep Gülücan, Ahmet Turpçulu, Ümit Tuncer, Sedat Yoluç.

Murakabe Heyeti: Hasan Şen, Hikmet Gür, Ercan Gürgen, Kadir Uzun, Arif Çetin.

Yedek üyeler: Ahmet Bölükbaşı, Üzeyir Coşkun, Rıfat Bulut, Musa Karabaş, Yusuf Palabıyık.

HEDİYELER DAĞITILDI

Gündeme geçilmeden önce CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, belediye meclisi üyelerine, isimlerinin yazılı olduğu kalem hediye etti. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri tarafından da, Keşan Belediye Meclisi’nin kadın üyelerine çiçek verildi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Daha sonra komisyon üyeleri seçimine geçildi. Kapalı oylama sonucunda üyeler şöyle belirlendi:

Meclis 1. Başkan Vekili: Ercan Ersoylu (CHP, 17 oy)

Meclis 2. Başkan Vekili: Yılmaz Başol (CHP, 17 oy)

Divan Katipleri: Nilüfer Erk Oğuz, Yeşim Selimoğlu (CHP, 17 oy)

Encümen üyeleri: Nilüfer Erk Oğuz, Ferudun Tümer (CHP, 17 oy)

Plan ve Bütçe Komisyonu: Ercan Ersoylu, Yeşim Selimoğlu, Bayram Şeker (CHP, 17 oy), Tolga Saltık, Mustafa Serbes (AK Parti, 8 oy)

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Yılmaz Başol, Mitat Beyazoğlu, Ender Mağden (CHP, 17 oy), Mehmet Demirci, Tarık Uysal (AK Parti, 8 oy)

Denetim Komisyonu: Ercan Ersoylu, İbrahim Dinç, Şeref Uvacıklı (CHP, 17 oy), Tolga Saltık, Mustafa Serbes (AK Parti, 8 oy).

Disiplin Komisyonu: Cengizhan Aktan, Nurgül Yıldırım (CHP, 17 oy)

GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği): Nilüfer Erk Oğuz, Nurgül Yıldırım, Neval Karaatlı, Ahmet Çinku, Bayram Şeker, Şeref Uvacıklı, Ender Mağden, Mitat Beyazoğlu, İbrahim Dinç, Ercan Ersoylu (CHP, 17 oy)

ESTAB (Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği): Neval Karaatlı, Nurgül Yıldırım, Bayram Şeker, Şeref Uvacıklı (CHP, 17 oy).

6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 90. maddesine göre Satış Komisyonu Üyesi: Feridun Tümer (CHP, 17 oy)

213 Sayılı Vergi Usul Kanununun 81. maddesi gereğince Tadilat Komisyonu Üyesi: Mitat Beyazoğlu (CHP, 17 oy)

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği: Ferudun Tümer, Yılmaz Başol (CHP, 17 oy).

Kıyı Ege Belediyeler Birliği: Ender Mağden, Mitat Beyazoğlu, İbrahim Dinç (CHP, 17 oy)

TRAKYAKENT (Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği): Bayram Şeker, Şeref Uvacıklı (CHP, 17 oy)

Trakya Kalkınma Ajansı: Ender Mağden (CHP, 17 oy)

Trakya Kalkınma Birliği: Cengizhan Aktan (CHP, 17 oy)

Tüketicinin Korunması Hakem Heyeti Üyesi: Neval Karaatlı (CHP, 17 oy).

ÖZCAN’A VERİLEN YETKİLER YENİLENDİ

Keşan Halk Ekmek Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni temsile belediye başkanına yetki verilmesi konusundaki gündem maddesinde, AK Parti Grup Sözcüsü Tolga Saltık, şirketin içeriğini ve bilançosunu bilmedikleri için yetki verilmesini reddedeceklerini bildirdi. Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise, bunun, şirketin anasözleşmesi gereği olduğunu açıkladı. Yapılan oylamada, (17 CHP, 1 MHP) olmak üzere, 18 oyla belediye başkanına yetki verildi.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 38. maddesi gereği; sözleşme yapmaya, sulh ve ibraya, bağışları kabule, belediye hesabına umum medeni akitler yapmak üzere, belediye başkanına genel yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Keşan Belediyesi adına kayıtlı ve müstakil inşaata uygun olmayan kadastral parsellerin satış işlemi esnasında Keşan Tapu Sicil Müdürlüğü’nde işlem yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a yetki verilmesi konusu ve belediye ile Tüm Bel-Sen Sendikası arasında yeniden sözleşme yapmak üzere Mehmet Özcan’a yetki verilmesi konuları da, belediye meclisinden oybirliğiyle geçen konular oldu.

ÇOCUK PARKINA BERKİN ELVAN’IN ADI VERİLDİ

Meclis daha sonra, Aşağı Zaferiye Mahallesi Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi No: 76’da yeni yapılan parka isim verilmesi konusunu görüştü.

CHP Grup Sözcüsü Cengizhan Aktan, söz konusu parka, çocuk parkı niteliğinde olması nedeniyle; Gezi Olayları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde evinden ekmek almaya çıkmışken gaz kapsülüyle başından vurulan ve 269 gün komada yaşam mücadelesi verdikten sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ve şiddete maruz kalmış tüm çocukların anısını yaşatmak amacıyla, Berkin Elvan Çocuk Parkı adının verilmesini CHP Grubu adına önerdi.

AK Parti Grup Sözcüsü Tolga Saltık, grubu adına parkın isminin Adnan Menderes Çocuk Parkı olmasını önerirken, MHP’li meclis üyesi Süleyman Eren ise bu tür yerlere yöresel adların verilmesinden yana olduğunu, ancak Berkin Elvan ismini onaylayacağını bildirdi. Yapılan oylama sonucunda, CHP (17) ve MHP (1)’nin 18 oyuyla, parkın adı Berkin Elvan Çocuk Parkı olarak kabul edildi.   

MECLİS ÜYELERİNİN HUZUR HAKKI BELİRLENDİ

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 32. maddesi gereğince huzur hakkı konusu görüşüldü. CHP Grubu, meclis üyelerine, daha önceki dönemlerde olduğu gibi, toplantıya katıldıkları her gün için, belediye başkanına ödenen aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte biri oranında huzur hakkı ödenebileceğine dair yasa maddesinin uygulanması; AK Parti Grubu ise 1 TL sembolik huzur hakkı verilmesi önerisinde bulundu. Yapılan oylama sonucunda, CHP’nin önerisi oy çokluğuyla kabul edildi.

BAŞKAN YARDIMCILARI, BAŞKAN MAAŞININ 2/3’ÜNÜ ALACAK

Yine 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi uyarınca, meclis üyesi belediye başkan yardımcılarına verilecek ödenek konusu ele alındı. AK Parti Grubu’nun, başkan yardımcılarının bedelsiz çalışması konusundaki önerisine karşılık, yasanın öngördüğü üst sınır olan belediye başkanı ödeneğinin 3’te 2’si oranında  ödenek verilmesi, oy çokluğuyla kabul edildi.

FAALİYET VE DENETİM KURULU RAPORLARI, BİR SONRAKİ TOPLANTIYA BIRAKILDI

Gündemin 25 ve 26’ncı maddelerinde yer alan faaliyet ve denetim komisyonu raporlarının görüşülmesi ise bir sonraki oturuma ertelendi. Belediye Başkanı Mehmet Özcan, sözkonusu raporların tüm meclis üyelerine dağıtıldığını ve üyeler tarafından incelendikten sonra ele alınmasının doğru olacağını belirtirken, diğer parti grupları da aynı yönde görüş bildirdiler.

İKİNCİ OTURUM 14.04.14’TE

Görüşmelerin ardından, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, nisan ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumunun, 14 Nisan 2014 Pazartesi günü yapılacağını ve oturumun saat 14.00’te başlayacağını belirterek, oturumu kapattı.