Bölgenin en donanımlı itfaiyesine sahip olan Keşan Belediyesi bir ilke daha imza attı.

Keşan İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde bulunan alana inşa edilen Eğitim ve tatbikat alanı aynı zamanda bölgede ilk olma özelliği taşıyor.

Planlanması ve yapımı Keşan Belediyesi tarafından yapılan eğitim alanı, 29 Nisan 2016 Cuma günü saat 10.00’da yapılan tatbikat ile açılışı yapılarak kullanıma sunuldu.

Yapılan tatbikat sırasında itfaiye personeli yangına müdahale ve yaralı tahliyesi senaryosunda başarılı çalışmaları ile göz doldurdu.

Açılışa Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,  Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, İtfaiye Müdürü Yasin Paçaman, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran ve çok sayıda personel katıldı.

Eğitim ve tatbikat alanının açılışı ile ilgili olarak konuşan İtfaiye Müdürü Yasin Paçaman, “Bölgemizde en donanımlı ve güçlü itfaiye teşkilatı olmamızın bize yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime verdiğimiz önemin meyvelerini toplamaya başlamıştık, şu an hayata geçirdiğimiz Eğitim ve Tatbikat alanı bölgemizde bir ilk olmasının yanı sıra personelimizin gerçek yangın şartlarına en yakın ortamda hareket ve kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik büyük hizmet vermesi açısından da bize gurur ve güven vermektedir. Kendimizi sürekli yenileyen ve geliştiren bir müdürlük olduk. Keşan halkının 7 gün 24 saat hizmetinde olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz.”  dedi.

Özcan, açılış ve tatbikatın ardından kademedeki işyerlerinde de incelemelerde bulunarak personelle sohbet etti ve kolay gelsin dileklerini iletti.