Keşan Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Veteriner Hekimi Mahmut Yıldırır, dün yaptığı açıklamada uçkunla mücadeleye devam ettiklerini belirterek, bu işte profesyonelleştiklerini kaydetti.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte çalışmalara başladıklarını ifade eden Yıldırır, “Tabi yağmurlu hava buna çok fazla müsaade etmedi. Geçen tam randımanlı olarak başlayamadık. Şu an sıkışık bir dönem yaşıyoruz. İlaç atıyoruz, yağmur yağıyor. Attığımız ilacın etkisi azalıyor. Bizim burada amacımız, 15-20 günlük periyodu tamamlayıp, aynı yere tekrar 15-20 günde bir giderek, ilaç atabilmeyi planlıyoruz. Şu an bunu başardık. Herhangi bir sıkıntı yok. Şu an 2 ekibimiz var. Erikli, Yayla, Keşan, Paşayiğit, İzzetiye’de belirlenen yerlerde larvayla mücadele yapıldı. Şimdi larva alanlarını genişleterek, sineğin üreme alanlarını azaltmamız gerekiyor. Bunun içinde bu seneki programımız, geçen sene yaptığımız larva mücadelesinde daireyi 500 metre daha büyütmek istiyoruz. İki ekip, 12 personel bu işle sürekli uğraşıyor.” dedi.

20 GÜNDE BİR LARVAYLA MÜCADELE İÇİN İLAÇLAMA YAPIYORUZ

Mahmut Yıldırır, yapılan çalışma sonucunun bu ay görüleceğini dile getirerek, şunları söyledi: “Eğer uçkun artıyorsa atladığımız bir bölge var. Eksik varsa bunları takip edeceğiz. Amacımız yaşanabilir bir yer oluşturmak. Bunun için sertifikalı ve tecrübeli bir ekibimiz var. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın vermiş olduğu ruhsatları aldık, gerekli belgeleri de tamamladık. Şu an bir sorun yok gibi gözüküyor. Eğer yağmur ve rüzgâr olmazsa durumda bir değişiklik olmaz. Edirne’den gelen Sıtmayla Savaş ekibi de köylerde çalışma yapıyor. Tabi bizim kadar yeterli olunmuyor. 12 kişilik personelle 20 günde bir larvayla mücadele için ilaçlama yapıyoruz.”

3 BİN 600 HEKTAR ALANDA UÇKUNLA MÜCADELE YAPILDI

Keşan Şehir Çöplüğü’nün ıslahı ve Yayla Atık Su Arıtma Tesisi’nin faaliyete başlamasıyla larvayla mücadeleyi % 50 azaltacağına dikkat çeken Yıldırır, geçen yıl her seferinde 450 hektar olmak üzere 8 periyotta toplamda 3 bin 600 hektar alanda uçkunla mücadele yapıldığını kaydetti.

Mahmut Yıldırır, uçkunla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü ve çalışmaların bilgisayar ortamından sürekli takip edildiğini bildirdi.