HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada çalışmalarla ilgili şu bilgiler verildi: “Öncelikli  olarak sivrisineğin üreme alanlarını larva döneminde iken kontrol altında tutuyoruz. Daha sonrasında ergin ve uçkun mücadelemiz devam ediyor. Ancak bölgemiz rüzgarlı bir bölge olduğu için bazı durumlarda mücadelemizi olumsuz etkilemektedir. Sivrisinekler rüzgarın etkisiyle 5 km’lik bir mesafeyi uçabilirler. Bu durumlarda bölgemizin dışından sirkülasyon olmaktadır. Karasinek genelde çöp, hayvansal dışkıların olduğu alanlarda bulunmakta ve çoğalmaktadır. Ekiplerimiz çöp araçlarını ve çöp konteynerlerini düzenli olarak ilaçlama yapmaktadır. Ancak ağzı açık çöp poşetleri, çöp konteynerlerinin dışına atılan çöpler ve çöp poşetlerinden sızan çöp suları karasinek popülasyonunu arttırmaktadır. Yine bahçelerde evcil hayvan besleyenler, bahçe sulayanlar, çiçek yetiştirenler, evlerin bodrumlarında su birikintisi olanlar, gerekli önlemleri almaz iseler buralarda karasinek ve sivrisinek üremektedir. Özel mülkler kontrolümüz dışında olduğundan buralarda karasinek sivrisinek popülasyonu arttırmaktadır. Araç üstü sisleme  (ULV) yöntemi etkin bir mücadele yöntemi değildir. Araç üstü soğuk sislemede rüzgarın hızı 15 km’den fazla olmaması gerekmektedir. Rüzgarın hızı 15 Km’yi geçtiği durumlarda yapılan mücadelenin hiçbir etkisi olmamaktadır. Araç üstü soğuk sisleme yöntemiyle yapılan mücadele anlık etkisi vardır. Atılan biyosidal ürün en ince 30-50 arası mikronlu uçlar ile atılmakta daha uzun süreli havada kalması hedeflenmektedir. Rüzgarın hızı 15 km’yi geçtiğinde bu uygulamadan hiçbir fayda alınamamaktadır. Araç üstü soğuk sisleme sabah 05:00-08:00 arasında akşamda 20:00- 22:30 arasında yapılmaktadır. ”

ARAÇ ÜSTÜ SOĞUK SİSLEMELERE DEVAM EDİLECEKTİR

Vatandaşların da bu konuda duyarlı davranması gerektiğini kaydeden yetkililer, "Kültürel mücadelemizi ayrıca sürdürmekteyiz. Herkes kendi bahçesinde önlemler alır ise çöp poşetinin ağzını düğümler, çöp konteynerlerinin kapağını kapatırsa daha etkin bir mücadele etmiş oluruz. Müdürlüğümüz Kurban bayramı için çöp konteynerlerini, parkları, kurbanlık hayvan pazarını, mezbaha işletmesi ve  etrafına biyosidal ürün kullanarak ilaçlamalarını tamamlamışlardır. Hava muhalefeti olmadığı süre zarflarında da araç üstü soğuk sislemelere devam edilecektir.dedi.

SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL HEPİMİZİNDİR

Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini kaydeden yetkililer, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: "Yine Müdürlüğümüzün kontrolünde olan sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir.  Keşan Merkez ve Yayla sahilinde anlık taze su veren su odaklarımız bulunmaktadır. Bunları düzenli olarak kontrol etmekteyiz. Ancak bazı sorumsuz kişiler bu hayvan suluklarını sigara küllüğü yada çöp kovası olarak kullanmaktadır. Herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sokak hayvanları sahipsiz değil hepimizindir. Bayram süresince geçici hayvan barınağımız ve sahipsiz sokak hayvanları için nöbet ekibimiz hazır bulunmaktadır. 153 zabıta ve 0284 714 11 85 numaralı hatlarda şikayetler bildirildiğinde ekiplerimiz ivedilikle müdahale edeceklerdir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ