Keşan Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Veteriner Hekimi Mahmut Yıldırır, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde herkesi sokak hayvanları için evinin önüne bir kap su koymaya çağırdı.

Sıcak ve nemli havadan hayvanların da çok etkilendiğini belirten Yıldırır, özellikle evlerin çatısında ve balkonunda kesinlikle hayvan bırakılmaması konusunda uyardı. Mahmut Yıldırır, “Hayvanlar da bizim gibi sıcaktan etkileniyorlar. Bu günlerde sokak hayvanlarının en çok suya ihtiyacı var. Bu yüzden herkesi evinin önüne veya damına bir kap su koymaya çağırıyoruz. Sıcakta küçük dostlarımızı susuz bırakmayalım.” dedi.

HAYVANLAR GÜNEŞİN ALTINDA TUTULMAMALI

Güneşin kavurucu etkisinin hüküm sürdüğü günlerde açık alanlarda hayvanların bağlı olarak tutulmaması gerektiğinin altını çizen Yıldırır, şunları söyledi: “Sıcak hava dilsiz dostlarımızın ölümüne neden olabilir. Birçok sokak hayvanı içecek su bulamıyor. Su bizim için ne kadar önemliyse hayvanlar için de o kadar önemlidir. Bu yüzden kullanmadığınız kaplara su koyarak evinizin, işyerinizin çevresine bırakmanız çok önemli. Ayrıca birçok kişi evinin balkonuna veya çatısında beslediği köpeğini bağlıyor. Hayvan severler, evlerinde besledikleri hayvanları imkân varsa bahçeli, yoksa serin bir alana almalıdır. Kesinlikle güneşin altında tutmamalıdır. Siz sıcakta güneşin altında ne kadar etkilenirseniz, hayvanınızın da o kadar etkileneceğini sakın unutmayın.”

10 SULUĞUN PERİYODİK BAKIMI VE TEMİZLİĞİ YAPILDI

Mahmut Yıldırır, şehrin çeşitli yerlerine sokak hayvanlarının faydalanabilmesi için kurulan 10 suluğun, periyodik olarak temizlendiği ve bakımlarının yapıldığını da kaydetti. Yıldırır, “Suluklarımız için halkımızdan da gerekli duyarlılığı bekliyoruz. Halkımızın burada oluşan olumsuzlukları Alo 153 Şikayet Hattı’na bildirmelerini istiyoruz. Ayrıca halkımızın bu suluklara zarar veren kişiler olduğu takdirde gerekli uyarıları da yapmalarını bekliyoruz. Sokak hayvanlarının özellikle bu sıcak yaz günlerinde su ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan bu sulukların hayvanlarımızın en önemli ihtiyacı olan su ihtiyacını karşıladığı unutulmamalıdır.” diye konuştu. Mahmut Yıldırır, sokak hayvanlarının susuzluk kadar açlık çektiklerini de hatırlatarak, yemek artıklarının bir kap içerisinde çöp konteynerlerinin yanına bırakılabileceğini kaydetti.