Keşan Belediyesi’nde çalışan 115 DİSK Genel İş Sendikası üyesi işçiyi kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri dün sonuçlanarak imzalandı.

10 Şubat 2016 Çarşamba günü DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, DİSK Genel İş Trakya Şube Saymanı Caner Makasçı, DİSK Genel İş Trakya Şube Sekreteri Kenan Akkan, DİSK Genel İş Keşan Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Kamil Tunca, DİSK Genel İş Keşan Belediyesi İşyeri Temsilcileri Emre Gürel ve Murat Karavil, Komisyon Üyeleri Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Başol, Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan saat 15.30 sıralarında bir araya gelerek, hazırlanan taslak sözleşme üzerinde görüşmeleri sonuçlandırdılar ve Özcan ile Şen Toplu İş Sözleşmesini imzaladı.

DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’la 6 defa sözleşme imzaladıklarını belirterek “Toplu İş Sözleşmeleri için yaptığımız ikinci görüşmede anlaşmaya vardık. 6 kez yaptığımız toplu sözleşme görüşmelerinde gösterdiği anlayış nedeniyle sendikamız adına Keşan Belediye Başkanımız Sayın Özcan’a ve bu yılki görüşmelerde komisyonda yer alan Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin ile meclis üyeleri Ercan Ersoylu ve Yılmaz Başol’a da teşekkür ederiz.

Özcan, DİSK Genel İş Sendikası üyesi işçilerin sözleşmelerinin 2016 yılı itibari ile sona erdiğini belirterek “Yapılan görüşmeler sonunda sendika temsilcileri ile karşılıklı anlaştık ve bugün sözleşmemizi imzaladık. İşçilerimize 2016 yılı için % 12, 2017 yılı için de % 13 zam verdik. Keşke daha iyi şartlar olsa da işçilerimize daha fazla zam verebilseydik.  Ülkemizin genel şartları içerisinde işçilerimizi korumaya çalıştık. Sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

İmzalanacak Toplu İş Sözleşmesi 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.