EKPSS’ye (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) giren ve tercih olarak Keşan Belediyesi’ni seçerek kazanan 2 memur adayıyla ilgili, “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğu’na Alınmaları Hakkında Yönetmelik” kapsamında Keşan Belediyesi’nde oluşturulan komisyon, dün değerlendirme toplantısı yaptı.

Saat 14.30 sıralarında başlayan ve Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan değerlendirmeye, engelli memur adayları ve komisyon üyesi olan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, Meclis üyeleri; Neval Karaatlı, Nurgül Yıldırım, Mitat Beyazoğlu ve Şeref Uvacıklı katıldı.

2014/2 EKPSS sonucu yapılan yerleştirme sonuçlarına göre Keşan Belediyesi’nin 2 engelli personel açığı talebinin komisyon tarafından değerlendirilmesi neticesinde, kazanan 2 kişinin işe uygunluğuna karar verildi ve alımları gerçekleştirildi.

Aday memurlar; Hasan Erginbaş ve Halil Yaman’ın Keşan Belediyesi’nin engelli kadrosuna alınmasıyla birlikte Keşan Belediyesi’nin 4 engelli memur kadrosu da dolmuş oldu.

Keşan Belediyesi’ne 15 Nisan 2013 yılında 2 engelli memur ataması daha gerçekleştirilmişti.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda 6111 Sayılı Kanun’un 53 Maddesi’nde yapılan değişiklikle kurum ve kuruluşlar, çalıştırdıkları personelin %3’ü oranında engelli personel çalıştırmak zorunda.