HABER MERKEZİ

Mücavir alanlara hizmetin sadece güzel bir sahil şeridi ve temiz bir ortam yaratmakla olmayacağı bilinciyle hareket eden Keşan Belediyesi, vatandaşların bireysel kültür hazinesine katkı sağlamak için 22 Temmuz 2017 Cumartesi akşamı Erikli Sahili Belediye Çay Bahçesi’nde, Ankara Kulis Sanat Tiyatrosu’nun, ülkenin kurtarıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz lider özelliğinden yola çıkarak hazırladığı ve içinde Şair ve Yazar Nazım Hikmet Ran’ın şiirlerinin de yer aldığı, “Bir Adam, Sayısız Kahraman ve Bir Ülke” sloganıyla izleyicinin beğenisine sunulan “Kurtuluş” adlı müzikli dinletiyi sanatseverlerle buluşturdu. Saat 21.00’de başlayan, yönetmenliğini ve düzenlemesini Emre Yurttakalın’ın yaptığı; Emre Yurttakalın, Serkan Melikoğlu, Ayşin Tabiloğlu, Emre Kaymak, Mehmet Kavil, Umay Şafak ve Emre Albayrak’ın sahne aldığı Kurtuluş Oratoryosu, yaklaşık 500 izleyiciden büyük beğeni aldı. Mustafa Kemal’in Kurtuluş Destanı’nın anlatıldığı dinletide, bazı izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Oyunun sonunda sahneye gelen Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Ankara Kulis Sanat Tiyatrosu oyuncularına teşekkür ederek, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan adına bir buket çiçek sundu.

YAYLA’DA “AŞK BİR ŞEY DEĞİLDİR” SAHNELENDİ

Keşan Belediye Başkanlığı’nın, kültür etkinlikleri sahillere de yayma amacıyla düzenlediği sanatsal etkinliklerin ikincisi de 23 Temmuz 2017 Pazar akşamı Yayla Sahili’ndeki pazaryeri yanında gerçekleştirildi. Burada saat 21.30’da başlayan ve yine Kulis Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği  “Aşk Bir Şey Değildir” adlı tiyatro oyununu yaklaşık 600 tatilci beğeniyle izledi.

Şahin Örgel’in yazdığı, Sinan Pekinton’un yönettiği oyunda, Emre Yurttakalın ile Ayşin Tabiloğlu rol aldı. Oyunun sonunda sahneye gelen Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, sahilde Keşan dışından da misafirler olduğunu hatırlatarak, “Keşan’da yaşayanlar biliyor, sizlerin de bilmenizi isterim. Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Sayın Mehmet Özcan, tiyatro sanatına büyük önem veriyor. Bu nedenle de tiyatro sezonunda onlarca tiyatro eserini Keşan’da sahneledik. Yaz sezonunda da siz değerli tatilci konuklarımızı, dün akşam Erikli sahilinde, bu akşam da Yayla sahilinde Kulis Sanat Tiyatrosu’yla buluşturduk. Oyuncularımızın harika performansını kutluyor, sizlere de izlediğiniz için teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi. Aktan, oyuncuları kutlayarak bir buket çiçek sundu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ