AYŞİN SEÇİL GEZER

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.00’da gerçekleştirilen açılışa; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb Abdullah Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti temsilcileri, kamu, kurum ve kuruluş mensupları ile öğrenciler katıldı.

Keşan Boat Show 2018’in açılış konuşmasını Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf yaptı. Mutaf, şunları söyledi: “Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Yelekli Kardeşler Firması işbirliğinde Keşan’da ilk kez Keşan Boat Show 2018 organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Kurumların birlikteliği ile ortaya çıkarttığımız bu etkinlik sonucunda bölgemizdeki ticareti arttırmak ve turizme katkı vermek ve bölgemizin marka imajını daha da arttırmak amacıyla bu tip etkinlikler düzenliyoruz. Turizm sezonunu daha da uzun vadeye yaymak amacıyla ve spor aktivitelerini de katarak etkinlikler düzenliyoruz. Boat Show’un yanında Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü 4 gün boyunca ücretsiz olarak windsurf temel eğitimi verecek. Yaklaşık 400’e yakın öğrencimize burada temel eğitim verilecek. Bu sporu sevdirmek, bu sporu yaygınlaştırmak adına güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum.”

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Mutaf’ın ardından konuşan Yelekli Kardeşler Firma Sahibi Necmettin Yelekli ise şu ifadeleri kullandı: “Yelekli Kardeşler Firması olarak katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Gelecek yıllarda etkinliğimiz inşallah daha da iyi olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah iyi bir fuar olur. Teşekkür ediyorum.”

BİRLİKTEN RAHMETİ DOĞURALIM

Saros Körfezi’nin bölgenin katma değerini arttıracağını söyleyen Helvacıoğlu, “Bugün burada yine işbirliği içerisindeyiz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın içerisinde olduğu ve ilkleri yine yaptığımız bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Tarımdan sonra turizmin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. 360 derece hizmet veren bir bölgedeyiz. Bölgemizin kıymetini bilmeliyiz. Saros Körfezi’ne hizmet etmek ve ekonomisine destek vermek, bölgemizi daha da geliştirmek, kaliteli turizmi ortaya koymak bizim bundan sonraki çabamız olmalı diye düşünüyoruz. Keşan Boat Show’u gerçekleştiriyoruz. Keşan Boat Show dedik adını çünkü merkezi Keşan olarak odakladık. Saros Körfezi’nde 300 bin misafirimiz oluyor ama bocalıyoruz hizmet vermekte oysa Saros Körfezi’nin 500 bin nüfusa hizmet edecek altyapısı var. Devletimizle, hükümetimizle, belediyemizle ve iş camiamızla bu işin altından kalkacak birliğimiz var. Bölge marka olacaksa bu iş birliklerine ihtiyacımız olduğunu her zaman söylüyoruz. Saros Körfezi, tarım ekonomisi kadar bölgenin katma değerini yükseltecek. Yeter ki biz el ele çalışalım, birlikten rahmeti doğuralım.” şeklinde konuştu.

GURUR DUYDUK

Helvacıoğlu’nun akabinde konuşan Özcan, açıklamasında şunlara yer verdi: “Saros Körfezi bölgemize Allah’ın bir lütfudur. Bölgemizin ekonomik girdilerinde turizmin payının her sene daha üzeriye çıktığını görüyoruz, yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Yelekli Kardeşler Firması’na, gurur duyduk kendileriyle. Saros Körfezi’nin sadece yazları deniz, kum, güneş üçlüsünün yanında su üstü ve sualtı sporlarıyla da bölgeye gelir getirmesi için çabalarımız oldu. Umarım yaz başında da Erikli’de denizin kenarında bunun benzeri, daha olgunlaşmış şekilde bir fuar yapabiliriz kanaati hasıl oldu. Bölgemize hayırlı olsun.”

İLÇEMİZİN TANITIMINA KATKISI OLACAĞINA İNANIYORUM

Son olarak konuşan Kaymakam Özder, bu etkinliklerin ilçenin tanıtımına katkısı olduğunu belirttiği açıklamasında şöyle dedi: “Bu tip faaliyetlerin ilçemizin tanıtımına, turizmine, ekonomimize,  istihdama katkısı olacağına inanıyorum. Bu tanıtımın uygulamasını yaz aylarında inşallah Saros Körfezi’nde görürüz. Faaliyetlerimizle sezonumuzu uzatabiliriz. Ben bu tanıtıma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

18 Mart 2018 tarihine kadar sürecek olan etkinlikte stantlar akşam 21.00’a kadar açık olacak.