HABER MERKEZİ

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, şehirdeki bozuk yollarla ilgili olarak, “Öncelikle Keşan’da belediye mücavir alanı içerisindeki yolların durumu, gelen yoğun şikayet ve basında sıklıkla yer alan haberler nedeniyle incelemeye alınmıştır. Belli başlı 7 yol üzerinde incelemeler tamamlanmış, yolların mevcut durumu belirlenerek can ve mal güvenliği için tehlike yaratabilecek ölçüde yolların bozuk ve bir kısmının kullanılamaz durumda olduğu belirlenmiştir. Bu kapsamda yapılan araştırma devam etmektedir. Hali hazırda olay henüz soruşturmaya konu yapılmamış, ilgililer hakkında soruşturma izni istenmemiştir. Konu ile ilgili verilen cevapta, bir kısım yolların bu yıl ihale edileceği, yine Yeni Mahalle içerisinde bulunan yolların bu yıl içerisinde belediye imkanlarıyla tamamen yapılacağı belirtilmiştir.” denildi.  

SAHİLLERDEKİ İNCELEMELER

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, sahillerdeki incelemelerle ilgili de şunlar aktarıldı:“Yine bir başka konu Saros Körfezinde Keşan ilçesine bağlı köylerle ilgili soruşturma işlemleridir. Bilindiği üzere, Mecidiye, Danişment, Yayla ve Gökçetepe bölgeleriyle ilgili basında çıkan haber ve yapılan şikayetler doğrultusunda, suçların tespiti amacıyla başsavcılığımızca belirtilen bölgede incelemeler başlatılmıştır. İlgili kurumlardan yardım istenerek kolluğa gerekli talimatlar verilmiştir. Başsavcılığımızca yapılan işlem, suç unsurlarının tespiti, sorumlularının belirlenmesi, sonrasında gerekli soruşturma işlemlerinin yapılmasından ibarettir. İlgili kamu kurumlarınca kendi görev alanları ile ilgili yapılan işlemlerle başsavcılığımızın bir ilgisi yoktur, özellikle hangi işyerinin nereye nasıl açılacağı, seyyar satıcılar, sabit veya seyyar işletmelerin denetimi ve takibi Keşan Belediye Başkanlığı görev alanında bulunmaktadır. Bu konularda başsavcılığın herhangi bir görevi bulunmadığı gibi talimat vermeye de yetkisi yoktur. Yine kıyı üzerinde izinsiz şemsiye şezlong konulması ve bunların kiralanması ticari faaliyet yapılması için yer sağlanması konusu ilgili kamu kurumunu ilgilendirmekte olup, işlemlerin bu kurumca yapılması gerektiği ve yapıldığı açıktır. Bununla ilgili birlikte elbette ki hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde, yapılan her şeyin mevzuata uygun şekilde yerine getirilmesi, ilgili kurumlarca bunun takibinin sağlanması gerektiği izahtan varestedir. Kanunların kurumlara yüklediği görevlerin titizlikle yerine getirilmesi kendilerinden istenmiştir.”

HAZİNE ARAZİLERİNİN İZİNSİZ KULLANIMI

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması şöyle tamamladı: “Hazine arazilerinin izinsiz kullanımı, kaçak yapılaşma, yine sit alanların korunması, kıyı kenar çizgisine uygun olmayan ve daha önce soruşturmaya konu edilmeyen yapılaşma, kıyıların izinsiz işgali ile vatandaşlardan çeşitli bahanelerle para istenmesi, bu doğrultuda kıyıların vatandaşlarca kullanılmasının engellenmesi, gelişigüzel kıyıya çadır kurmak veya başka şekillerde yerleşilerek çevrenin kasten kirletilmesi, özel mülkiyete tecavüz gibi konusu suç olan soruşturma işlemleri, kişi hak ve özgürlüklerini kamu düzen ve güvenliğini, kamu sağlığını ve çevreyi, toplum barışını korumak suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ