Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Adalet Sarayı’nın hizmete girmesiyle Keşan’ın örnek bir kamu binasına kavuştuğunu belirtti.

Mekânın geniş olmasından dolayı daha rahat adli hizmet verildiğini ifade eden Akbey, “Eski yerde alan çok dardı. Burada park alanından tutun, vatandaşın bekleme yeri, duruşma salonları, hâkim ve savcı arkadaşların çalışma alanlarına kadar her şey değişti. Burada çok daha güzel imkânlar var. Bahçemizde bazı eksiklikler var. 1 ay içerisinde biterse ve çevre yolları da yapılırsa daha da güzel olacaktır. Park için toprak geldi. Önce ön bahçeden başlanıldı. Daha sonra asıl yerde çalışmalar başlayacak. Bu ay ön bahçeyi bitirirsek daha sonra ağaçlandırma çalışmaları yapılacak.” dedi.

AĞIR CEZA İÇİN DOSYA SAYISI YETERSİZ

Evren Akbey, Keşan’a, Ağır Ceza Mahkemesi kurulması yönünde talepte bulunduklarını ancak dosya sayısı yetersiz olduğu için bunun gerçekleşmediğini söyledi.

BİNA YETERLİ

Avukatlar ve bazı birimlere verilen odaların küçük olduğu yönündeki söylemleri de değerlendiren Akbey, şunları söyledi: “Avukatlara biz bir oda daha verdik. Şu an bir ihtiyaçları yok bildiğim kadarıyla. 2 duruşma salonumuz vardı burada 6 duruşma salonumuz var. Eskiden herkes bir aradaydı. Çok dar bir alanda karşı karşıyaydılar. Burada koridor daha geniş. Keşan örnek bir kamu binasına kavuştu. İlçe Seçim Kurulu’nun da odası öncekine göre daha geniş, arşivi daha iyi. Devletin sunduğu imkânlar bu kadar. Bunun daha ilerisi yok. Lavabo ve tuvalet de bina içerisinde yetersizdi. Vatandaş için alt katta açtırdık. Personel için hem 2. hem de 3. katta var. Bu eksiklikler de giderildi. Bina yapılırken böyle bir şey neden düşünülmemiş ben de anlamış değilim.”

İSTANBUL’DAN GELEN AVUKATLAR, GÜVENLİK TARAMASINDAN GEÇMEDE SIKINTI YARATIYOR

Başsavcı Evren Akbey, binayı güvenlik açısından da değerlendirerek, “Özellikle adliyeye yapılan son saldırılardan sonra olay çok farklı bir noktaya geldi. Şu an çok sıkı bir şekilde güvenlik önlemleri imkân verildiği ölçüde uygulanıyor. Bizim bina da buna tam uygun. Gerek kamera, gerek teknik cihazlarla üst seviyede güvenlik sağlanıyor. Keşan’da görev yapan avukatlarımızdan x-ray cihazından geçme noktasında bir sıkıntı yok. Ama İstanbul’dan gelen avukatlar bunu biraz sıkıntı yapıyorlar. Niye sıkıntı yapıyorlar bunu da bilmiyorum. Oradan hâkimler, savcılar geçerken sıkıntı yokta kendisi taşıdığı çantayı bile x-raya bırakmakta problem çıkartıyorlar. Biz gereken talimatı verdik. Bu konuda taviz verecek halimiz de yok. Herkes oradan geçecek. Vatandaşlar da uyarılara gayet güzel bir şekilde uyuyorlar. Kameralardan takip ediyorum. Kameralarda da kör noktamız yok. Dışarısı ve içersi sürekli kameralarla gözetleniyor. Zamanla daha da güzel olacak binamız. Her şey buradaki insanlarımız için.” şeklinde konuştu.

Akbey ayrıca adalet sarayındaki mobilyaların maliyetinin 4’te 1’ine Eskişehir Açık Cezaevi’nde üretildiğini belirtti.