Eğitim-Sen, DİSK Genel-İş, ADD Keşan Şubesi, Emekli Öğretmenler Yardımlaşma Derneği, CHP, ÖDP, EMEP, KP, HDP’den oluşan Keşan Demokrasi Platformu 1 Eylül Dünya Barış günü sebebiyle ortak bir mesaj yayımladı. Demokrasi Platformun mesajı şöyle:

“Yüksek katılımlı 7 Haziran genel seçimlerinde çıkan sonuç Saray’dakinin tüm hesaplarını alt üst etti. Huzuru ve istikrarı 400 vekil şartına bağlayanlar, istediklerini alamayınca zor kullanmaya başladılar! Son yıllarda tüm ülkeye iyi gelen çatışmasızlık bitirildi. Ülkenin askerleri, polisleri, çocuklarımız kentlerin sokaklarında, dağlarında tek tek katlettiriliyor. Ortalık kan gölüne döndü, onlarca insanımız bu çatışmalarda hayatını kaybetti. 

Bu savaş vatanı savunma savaşı değil, sarayı savunma ve sarayın beka savaşıdır.

Bu çılgınlıkta ısrar etmek ülkemizi çıkmaz bir felakete sürükleyecek, halklarımızı hedef haline getirecek ve birlikte yaşama iradesine zarar vermektedir.

Bu nedenlerle 1 Eylül Dünya Barış Günü bu yıl ülkemiz için çok daha büyük anlam içermektedir.

Bizler Keşan Demokrasi Güçleri ve Barış Gönüllüleri olarak 1 Eylül Dünya Barış Gününde Keşan’da tüm halkımızı saat 16.30 Cumhuriyet Meydanı Hükümet Konağı önünde yapılacak basın açıklamasına katılmaya davet ediyor barışın sesine ses vermelerini istiyoruz.

Keşan’daki basın açıklamasından sonra Trakya’da bölgesi olarak Lüleburgaz’da 19.30 yapılacak olan Barış Etkinliğine hareket edilecektir.”