ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Keşan Şubesi, Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası), Keşan Temsilciliği, Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) Keşan Temsilciliği, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı, ÖDP (Özgüklük ve Dayanışma Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı, İP (işçi Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı ve Keşan Emekli Öğretmenler Derneği’nden oluşan Keşan Demokrasi Platformu “ÇAĞRIMIZDIR” başlıklı bir bildiri dağıttı. Cumhuriyet Bayramı’na vurgu yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi. 

“AKP 12 yıllık iktidarı sürecinde 1923’te kurulan ülkemizi laik ve modern yaşama dönüştüren Cumhuriyet devriminin tüm kazanımlarını ortadan kaldırıp bütün kurumlarını eğitimi, yargıyı, orduyu, polisi, YÖK’ü ve diğerlerini bir bir ele geçirip kendi ideolojisinin destekçileri haline dönüştürdü. Ulusal bayramları halktan kopararak sembolik kutlanır hale getirdi.

Hırsızlık, yolsuzluk, yalan, talan, yandaşlık ve siyasi kadrolaşma 91 yıllık Cumhuriyet tarihinde görülmemiş boyutlara ulaştı.

İşsizlik, yoksulluk, yoksunluk. İş cinayetleri, kadın cinayetleri kader diye yutturulur oldu. Hidroelektrik santralleri, altın aramaları, sözüm ona kentsel dönüşüm projeleri ile doğamız, ormanlarımız ve kentlerimiz talan edildi ve edilmeye devam ediyor.

Türkiye tüm dünya ülke ve halkları nezdinde en itibarsız dönemini yaşıyor. Tüm komşu ülkelerle sorun yaşanıyor. Bölgemiz ateş topuna döndü ve ülkemiz Ortadoğu bataklığına sokulmak isteniyor.

Kafa kesen, kadınları savaş ganimeti gören, IŞİT ve benzeri çeteler açıktan desteklendi.

Bunlara ülkemizin sınır kapıları açıldı.

Tüm bunlar AKP’nin <> diye seslendirdiği Ülkemizi gericileştirme, İran’a Suudi Arabistan’a, Katar’a benzetme projesinin sonuçlarıdır. Bugün bu gerici zihniyete dur denmezse yarın çok geç olacak. Bu nedenlerle eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız ve toplumcu Cumhuriyet değerlerine, modern yaşama, Atatürk devrimlerine sahip çıkanlara ÇAĞRIMIZDIR.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Belediyemiz tarafından 29 Ekim akşamı saat 19.00’da eski itfaiye önünde toplanıp Fener alayı ve Cumhuriyet meydanında Cumhuriyet konseri şeklinde gerçekleştirilecek olan <> anlamlı buluyoruz. Bizler orada olacağız. Ülkemizin sürüklenmek istendiği karanlığa ve kaosa dur diyenleri birlik olmaya çağırıyoruz.

BAYRAĞINI VE KOMŞUNU AL GEL!..”