Keşan Doğalgaz Platformu’nun 3. haftalık değerlendirme ve yapılacak çalışmaları planlama toplantısı dün yapıldı.

Kaymakam Bekir Dınkırcı Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı saat 12.00’de başladı. Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Şapçı, ve Keşan Doğalgaz Platformu’nu oluşturan resmi kurum-kuruluş temsilcileri,  oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerin, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

ŞU AN 214 ABONEDEYİZ

Toplantıyı açan ve şu an için doğal gaz için yapılan başvuru sayısının 214 olduğunu bildiren Dınkırcı sözlerine yeni bir müjdeli haber daha vermek istediğini belirttikten sonra Edirne Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden eline yeni bir yazı ulaştığını kaydeden Dınkırcı, bu yazı ile Keşan’a 2007 yılında devreye alınan Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı Projesi  kapsamında Keşan’a gaz arzının inşa edilecek bir take-off  vana istasyonundan  bir dağıtım lisansı içersinde yer alması durumunda lisans sahibince tesis edilecek bir hat gaz alınmasının mümkün olabileceğinin bildirildiğini söyledi.

İYİ NİYETİMİZİ ORTAYA KOYMALIYIZ

Bu gelişmenin Keşan için çok önemli ikinci bir gelişme olduğuna dikkat çeken Dınkırcı, “İyi niyetimizi ortaya koymalıyız. İçinde bulunduğumuz bu Eylül ayı sonuna kadar ne yapıp edip en az bin abone sayısına ulaşmalıyız” diye konuştu.

ÖZCAN: BİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIZ

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da ortaya çıkan bu son gelişmenin Keşan için çok büyük bir fırsat olduğunu ve bunu mutlaka değerlendirmek gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:  “Sözü edilen tesis Siğilli yakınlarından geçiyor. Buraya konulacak bir take-off denilen gazın basıncını düşüren bir tesisle ilçemize doğal gaz verilmesi mümkün olabileceği belirtiliyor. Biz belediye olarak doğal gaz konusunda üzerimize düşen her türlü görevi fazlasıyla yapmaya hazırız.”

 BİLGİLENDİRME GAZETESİ SİYAH BEYAZ BASTIRILACAK

Toplantı daha sonra 25 bin adet bastırılarak halka dağıtılması düşünülen doğalgaz bilgilendirme gazetesi üzerinde görüşmelerde bulunulmasıyla devam etti. Gazetenin örnek baskısını inceleyen Dınkırcı,  genel hatları ile beğendiğini ifade ederek gazetenin renkli mi siyah beyaz mı basılması konusunda görüş sordu. Platform üyelerinin gazetenin siyah beyaz bastırılarak dağıtılması yönünde ağırlıklı olarak görüş belirtmesi üzerine çalışmanın bu yönde ilerletilmesi kararlaştırıldı.

24 EYLÜL SALI GÜNÜ GENİŞ KATILIMLI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Toplantının son bölümünde önümüzdeki hafta düzenlenecek olan toplantıya kadar yapılacak çalışmalar ele alındı. Yapılan konuşmalardan ve görüş alışverişlerinden sonra 24 Eylül 2014 Salı günü Köşk Düğün Salonu’nda ilçemizdeki site ve apartman yöneticilerini davet edileceği geniş katılımlı bir doğal gaz bilgilendirme toplantısı yapılması ve toplantının saat 14.00’de başlaması kararlaştırıldı. Dünkü toplantıda ayrıca bilgilendirme gazetesi ve broşürlerin en geç 24 Eylül’e kadar basılı hale getirilmesi ve bilboardlara asılacak afişlerin biran önce hazırlatılması, yerlerinin belirlenmesi de kararlaştırıldı.