Keşan Emek Gençliği, dün yaptığı açıklamayla Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

Keşan Emek Geçliği’nin açıklama şöyle:

“Kobane’nin yeniden inşası” için İstanbul’dan yola çıkan SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) üyesi 300 genç 20 Temmuz günü alçakça bir bombalı saldırıya uğradı.

Katliamı yapanlar IŞİD ve arkasındaki en büyük güç AKP hükümetidir. En başından beri sınırlarını çetelere açan; TIR’larla silah taşıyan, hastanelerini açan, devletin tüm imkânlarını kafa kesen, katliamcı, cihatçı çeteler için seferber eden AKP bu yaşananların baş sorumlusudur. Uzunca bir zamandır Adana’da, Mersin’de, Ağrı’da, Diyarbakır’da bombalı saldırılar, provokasyonlar devlet eliyle yapılmaktadır.

Katliamın sorumlusu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve sermaye hükümeti AKP’dir, çünkü hala miting konuşmalarında hedefe bölgedeki halkı ve YPG’yi koymaktadır. Oysaki AKP’nin hedefindekiler Kobane’de gerçekleşen katliamlara rağmen, bedel ödemiş, direnmiş ve IŞİD çetesini Kobane’den defetmiştir.

20 Temmuz günü yaşanan katliamın öncesinde El-Kaide’ye, IŞİD’e yakın kesimler SGDF’li gençleri, devletten aldığı güçle sosyal medyada hedef göstermişti. Bu yaşananlarla Kobane halkıyla dayanışmak isteyen, bombalanmış bir kenti inşa etmek isteyen gençler katledilmiştir.

Yıllardır emperyalist güçler başta Ortadoğu olmak üzere ırkçı ve mezhepçi politikaları kışkırtarak IŞİD vb. örgütlerin ortaya çıkmasına zemin oluşturmuştur. Bu katliamların asıl sorumlusu emperyalist güçler ve Türkiye’yi yönetenlerdir. İzlediği politikalarla IŞİD terörünü Türkiye’ye taşıyan devletin ta kendisidir. Katil devletten 20 Temmuz günü ve öncesinde yaptığı tüm katliamların hesabını soracağız.

Emek Gençliği olarak bütün gençliği SGDF’li arkadaşlarımızla ve bölgede yaşayan halkla sonuna kadar dayanışmaya, birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Tüm Türkiye gençliğini barış, özgürlük ve kardeşlik mücadelesini omuzlamaya, bu mücadelenin bir parçası olmaya, bulunduğumuz her yerde savaş politikalarını teşhir etmeye ve ırkçı-gerici savaş politikaları karşısında birleşmeye çağırıyoruz. Bu katliamları ancak mücadele ederek engelleyebiliriz! Gençlik savaşın değil, barışın tarafı olacak! Tüm katliamlara inat barış kazanacak!”