İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinden Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, dün Keşan’daki gelerek görevine başladı.

Saat 14.00 sıralarında, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Kantoğlu, kapıda birim amirlerince karşılandı. Mehmet Bahri Kantoğlu, daha sonra ise makamına geçerek burada amirlerle ilk toplantısını yaptı.

Kendisine verilen her görevi layıkıyla yerine getireceğini ifade eden Kantoğlu, “İnşallah bu görevimizi de layığıyla yerine getireceğiz. Ahmet müdürümüzün şimdiye kadar yaptıklarının biz, 2-3 katını yapmak ve Keşan’ı daha da ileriye götürmeye çalışacağız. Duyduğumuz kadarıyla Ahmet müdürümüz gayet başarılı bir insandı. Güzel yollar açmış, güzel birliktelikler kurmuş. Nasip olursa bunları daha da ileriye götüreceğiz. Genç ve tecrübeli komiserlerimiz var. Caner Müdürümüz zaten tecrübeliydi. Ancak onu İpsala’ya göndereceğiz. İpsala çok harika bir yer oldu.” dedi.

VATANDAŞLA SEVİYEMİZ EN ÜST DÜZEYDE OLACAK

Mehmet Bahri Kantoğlu, İpsala’daki ivmeyi burada da sürdüreceğine inandığını dile getirerek, şunları söyledi: “Amir ve memurlarımız esas mutfaktaki ustalarımızdır. Onlar başaracaklar ben de sayın müdürümüz başta olmak üzere bizler de duyuracağız. İpsala’daki ivmeyi burada da sürdüreceğimize inanıyor. Keşan’ın %80’i İpsala’da. İnşallah orada yakaladığımız ışığı, Keşan’da da en iyi şekilde sürdüreceğiz. Bizim işimiz polislik. Ben buraya polislik yapmaya geldim. Siyasetle ya da başka bir şeyle işimiz yok. Sokaktaki insanın mutluluğu bizim için önemli olan. Vatandaşla seviyemiz en üst düzeyde olacak. Kalite vatandaşla birlikte artar. Bizde İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün kalitesini arttıracağız. Hizmetlerimiz gerçekten kaliteli olacak. Keşan’da güvenliği hep birlikte sağlayacağız.”

TRAKYA BÖLGESİ’NDE HER YERDE YEREL BASIN ÇOK İYİ TAKİP EDİLİYOR

Yerel basının Keşan’da güçlü olduğunu kaydeden Kantoğlu, “Okuryazar olan bir yer olduğunu biliyoruz Keşan’ın. Trakya Bölgesi’nde her yerde yerel basın çok iyi takip ediliyor. Bunun farkına İpsala’da vardım. Çok sıkı takip edilen bir yerel basın var.  Burada da yerel basının önemi ortaya çıkıyor. 80 bin nüfus yüksek bir nüfus ama 8 binlik nüfusla arasında hiçbir fark yok. Çünkü İpsala’nın da Keşan’ın da kaygıları aynı. Başta uyuşturucu, fuhuş, hırsızlık. Bunlar en baş sorunlar. B unları hallettikten sonra Keşan’da her şey çok güzel olacak. Bu anlamda ekibimin de büyük olması gerekiyor. Eğer ekibim bana inanırsa bu işleri çok kolay yapacağız.” şeklinde konuştu.

HER YERDE PERSONEL SAYISI EKSİKTİR

Mehmet Bahri Kantoğlu, Keşan’da personel sayısının az olduğu ile ilgili soruyu yanıtlayarak, şöyle konuştu: “Gerekirse, Edirne’den takviye isteriz. Ama önce buradaki duruma bakmamız lazım. Çünkü her yerde personel sayısı eksiktir. İpsala’da da, Edirne’de de bu sayı hep eksiktir. Ama burada önemli olan en etkili ve en uygun şekilde memuru kullanabilmektir. Bu anlamda çalışmamız olacak. Eğer buradaki memurlarımız etkin bir şekilde kullanılmıyorsa gereğini yapacağız. Ne kadar çok memur dışarıda olursa, işler o kadar çok kolay halledilir. Ama çok sayıda memur içerde çalışıyorsa, o zaman tabii ki memur sıkıntısı çekilir. Türkiye’nin neresinde memur sıkıntısı yok? Her yerde sıkıntı vardır ama önemli olan en verimli ve en etkili şekilde personeli kullanabilmek. Bu anlamda da gerekli çalışmalarımız olacak. Gerekirse büro sayılarını düşürüp memurları dışarı vereceğiz. Mesela bir pasaport işi 1-2 memurla çok rahat görülür. Ama burada 5 kişi varsa, bu bir sıkıntı yaratır. O nedenle memurlarımızı en verimli şekilde kullanacağız.”

Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu’na görevinde başarılar dileriz.