Sonay CAN

Keşan Fenerbahçeliler Derneği, Spor Toto Süper Ligi’nde şampiyon olan Fenerbahçe Futbol Takımı’nın 2013-2014 Sezonu şampiyonluğunu, geçen salı günü düzenlenen yemekle kutladı.

21 Mayıs 2014 tarihinde yapılacağı duyurulan ancak aynı tarihte Soma’da yaşanan maden ocağı faciası nedeniyle ertelenen 19’uncu şampiyonluk yemeği, önceki gün yapıldı. Troya Restaurant’ta gerçekleştirilen ve saat 21.30 sırasında başlayan törene; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, Keşan Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Nalbantoğlu ile Fenerbahçeli taraftarlar katıldı.


KARADUĞAN: FENERBAHÇE CUMHURİYETİ ORTADA YOKSA, TÜRKİYE YOKTUR

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Karaduğan, Fenerbahçe’nin büyük bir kulüp olduğuna atıfta bulunarak, şunları söyledi: “Sevgili Keşanlı Fenerbahçeli dostlarım.  19’uncu şampiyonluk kutlaması gecemize hoş geldiniz. Fenerbahçe Cumhuriyeti ortada yoksa Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır. Bu ülke yaşanmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü, ne şampiyonluk büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür, adı konamaz. Sevgili Fenerbahçem,  ben senin damarlarımı süsleyen heyecanını, hiddetini, nefretini, hasretini hiç bir kulüpte bulunmayan sadakatini  sevdim. Ben senin demokrasiye, cumhuriyete, insan haklarına, adalete sahip çıkmanı ve haksızlıklar karşısında dimdik ayakta kalmanı sevdim. Ben senin yenilmez sanılan devlerin karşısındaki cesaretini sevdim. Sevgili Fenerbahçem futbol hata oyunu ise, gerektiğinde hata yapmanı, gerektiğinde dünyanın anasını satmasını, şerefli geçmişini görkemli geleceğini sevdim. Oyun bittiği denildiğinde son hamleyi yapmanı sevdim. Yurt içinde, yurt dışında kalleş tuzaklarla mücadeleni, adalete fener yakmanı sevdim. Sevgili dostlarım inşallah, seneye 20. şampiyonluğumuzu ve 4. yıldızı takmamız şerefine burada buluşma ümidi ile yönetim kurulu adına hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”


TEZKÜSER: İKİ BUÇUK HAFTA GECİKMEYLE BERABERİZ

Daha sonra söz alan Keşanlı Tiyatro Sanatçısı ve Dizi Film Oyuncusu Tuncay Tezküser de yaptığı kısa konuşmada, “Dayısı olanların zevki sefa sürdüğü, olmayanların sürüm sürüm süründüğü güzelim ülkemizden, Trakya bölgesinin kocaman yürekli, aydın insanların bulunduğu Keşan ilçesinden, Fenerbahçeli olup ya da olmayan aramıza gelenlere hoş geldiniz diyorum. 21 Mayıs günü yapmamız gereken bu kutlamayı, Soma faciasının olması ile yas ilan edildiği için gerçekleştiremedik. Bunun için bizler ve yönetimdeki arkadaşlarla aldığımız karar doğrultusunda, iki buçuk hafta gecikme ile sizlerle beraberiz.”  dedi..


SANATÇI ÖZLEM COŞTURDU

Konuşmaların ardından gecenin eğlence bölümüne geçildi. Sanatçı Özlem, günümüzün sevilen şarkılarıyla izleyicilere neşeli dakikalar yaşatırken, aynı zamanda çeşitli hediye çekilişleri yapıldı.