Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Eylül ayı asayiş ve trafik hizmetleri istatistikleri belli oldu.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği İnfaz Ekibi, Eylül ayında içerisinde yapmış olduğu arama, takip ve operasyonlar neticesinde Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemelerince çeşitli suçlardan yakalaması olan 31 kişi yakalanarak, şahıslara ait 36 evrak infaz edildi. Bu kişilerden 10’u çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanırken, 9 kişiye cezaevine teslim olması için 10 gün izin verilirken, diğer 12 kişi ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 1 Ocak 2014 tarihinden bu yana ise 355 kişinin yakalandığı, 99 kişinin tutuklandığı, 105 kişiye cezaevine teslim olması için 10 gün izin verildiği, 151 kişinin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

TRAFİK HİZMETLERİ

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro amirliği ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 653 aracın kontrol edildiği, 363 sürücüye 66 adet ceza tutanağı düzenlendiği ve toplamda 152 bin 258 TL para cezası uygulandığı kaydedildi. Eylül ayında 1 ölümlü, 10 yaralanmalı, 17 maddi hasarlı kaza meydana geldiği ve bu kazalarda 1 kişinin hayatını kaybederken, 16 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. 1 Ocak-30 Eylül 2014 tarihleri arasında 8 bin 3 aracın kontrol edildiği, bin 835 sürücüye 2 bin 179 adet ceza tutanağı düzenlendiği ve toplamda 484 bin 711 TL para cezası kesildiği bildirildi. Yılbaşından bu yana geçen süre içerisinde 2 ölümlü, 81 yaralanmalı ve 74 maddi hasarlı kaza olduğu ve bu kazalarda 2 kişinin öldüğü, 136 şahsın ise yaralandığı dile getirildi.

KOM GRUP AMİRLİĞİ

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince Eylül ayında yapılan arama, takip ve operasyonlar sonucu meydana gelen çeşitli olaylarda 5 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı ve bu olaylarda 4 kişinin serbest kaldığı, 1 olayın şüphelisinin ise firari olarak arandığı kaydedildi. Öte yandan 1 Ocak 2014 tarihinden bu yana mali, narkotik ve kaçakçılık olaylarında 150 şahıs hakkında işlem yapıldığı, bu şüphelilerden 32’sinin tutuklandığı, 118’inin adli makamlarca serbest bırakıldığı 1 zanlının ise halen firari olarak arandığı bildirildi.

POLİS SORUMLULUK BÖLGESİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün polis sorumluluk bölgesinde 1-30 Eylül 2014 tarihleri arasında meydana gelen çeşitli asayiş olaylarında mevcutlu olarak adli makamlara intikal ettirilen 3 kişinin tutuklandığı ifade edildi. Yılbaşından bu yana tutuklananların sayısının ise 44 olduğu aktarıldı.

Emniyet yetkilileri, “Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak tüm birimlerimizle, tüm ekipman ve memurlarımızla planlama, öngörülerimizle birlikte suç ve suç unsurlarıyla kesintisiz kesif ve etkin olarak mücadelemiz sürmektedir. Halkımız günlük işlerinde, güçlerinde ve uğraşlarında her türlü endişeden uzak olsunlar. Hiçbir suç ve suçlunun yaptığı kanunsuzluk ile hak ihlalleri yasal sınırlar içerisinde yanlarında kar bırakılmayacaktır. Saygıdeğer Keşan halkı, mutlu ve huzurlu olsun. Devlet ve emniyet her zaman halkımızın yanındadır.” dedi.