Gazetemizin dünkü sayısında Neşe Tosun imzası ile yer alan “ARŞİVLEYİN DE, MÜFETTİŞLER GELDİĞİNDE BU YAZIYI DA VERİRSİNİZ KENDİLERİNE!” başlıklı köşe yazısına, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı açıklama geldi.

Köşe yazısında, 5-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programında Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı tarafından açıklanan Keşan’daki trafik kazalarının istatistiki bilgileri verilmiş ve bunların gerçeği yansıtmadığı iddia edilmişti.

Yazıda, Dınkırcı’nın 2014 yılında Keşan’da ölümlü kaza yaşanmadığını söylediği belirtilerek, bunun aksine 29 Mart, 30 Mart ve 19 Nisan 2014 olmak üzere 3 ölümlü kaza meydana geldiği ifade edilmişti.

Bu yazıya istinaden Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı bilgilendirmede, aynen şu ifadelere yer verildi:

“Ölümlü trafik kazası nedir? Karayolunda motorlu, motorsuz araçlarla veya yaya seyrederken tek taraflı veya çift taraflı veya zincirleme araçların çarpışması sonucu vaka mahallindeki ölümlere, ölümlü trafik kazası; yaralanmalara yaralamalı trafik kazası; sadece hasarlı trafik kazalarına da maddi hasarlı trafik kazası denir.

Örnek: Karayolları Trafik Yönetmeliği, trafik kazalarına ilişkin işlemler.

Madde: 156 - (Değişik: RG 21/3/2012-28240) Trafik kazaları ile ilgili olarak yapılacak işlemlerde aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır.

a) Trafik Kazası Tespit Tutanağı düzenlenmesi.

1) Örneğe uygun olarak; kaza yerinin durumu, iz ve deliller, kazaya karışan sürücüler, varsa ölü ve yaralılar, hasar veya zarar, gün ve saati ile gerekli görülen diğer hususlar belirtilmek üzere düzenlenir ve olay yerinin durumu bir krokide gösterilir. Tutanağa kazazedelerin olay yerindeki ölüm veya yaralanma durumu işlenir.

Yine trafik kazası tespit tutanağı düzenleme talimatının 15. maddesinin H-bendi ‘meydana gelen trafik kazasında ölü ve/veya yaralı sürücü, yolcu ve yaralıların sayısı ile ilgili bölümlere ayrı ayrı yazılır. (Ölü sayısı bölümüne kaza yerinde meydana gelen ölümler yazılır.)”