Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanın kanının herhangi bir yere sürülmesinin dinen uygun olmadığı ve kurban ibadetiyle ilgili yanlış uygulamalardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Keşan İlçe Müftü Vekili İbrahim Kuş, “Kurban kanı sürmek dine uygun değildir. Normal zamanda da bunun dini bir dayanağı yoktur. Bu bir sorumluluk değil herkesin kendi iradesiyle gerçekleştirdiği adet haline getirilmiş bir olaydır. Bunun dinde varmış gibi dini bir husus gibi algılanması yanlıştır. Bu gibi durumlardan kaçınılması lazım.”  dedi.

Ben kesmesem bedelini bir fakire versem olur mu gibi sorulara da açıklık getiren Kuş, kurban bedelinin bir ihtiyaç sahibine vermenin kurban olmayacağını sadece sadaka olacağını, bunun da bir iyilik olduğunu belirterek şunları kaydetti : “Dinin vacibinin yerine getirilmesi için Önemli olan kurbanı kesmek ve kan akıtmaktır, onun bedelinin ödenmesi veya bedelinin verilmesi değil. Kurbanın kesilmesi önemlidir. Kurban ibadetini yerine getirirken hiçbir aksaklığa eksikliğe meal vermeden bütün halkımızın ve Müslüman kardeşlerimizin her türlü sıkıntıdan uzak bir şekilde bu ibadetini yerine getirerek mükâfatına ulaşmasını temenni ediyoruz. Kurban bayramında halkın daha rahat hareket ederek kurban kesimini yerine getirmesi ve sonrasında ortamın temizlenmesi, muhakkak bu işi bilenin yapması konusunda dinin emrettiği şekilde hayvana eziyet etmeden hayvana merhamet duyguları içerisinde yerine getirmelerini rica ediyoruz. Bütün halkımıza hayırlı bayramlar diliyoruz.”

Kuş, ayrıca, “Kurban ile ilgili sıkça sorulan sorular” başlıklı açıklamalarının Keşan’daki yerel gazetelerde yer almasından dolayı, basın mensuplarına göstermiş oldukları özverili yaklaşımdan dolayı teşekkür etti.