3 Eylül 2014 tarihinde kurulan ve ilk genel kurul toplantısını geçen Salı günü yapan Keşan İlçesi Bal Üreticileri Birliği’nin yeni yönetimi dün birlik binasında yaptığı toplantının ardından görev bölümünü gerçekleştirdi. Birliğin Başkanlığı’na yeniden Hüseyin Kırım seçilirken, Başkan Yardımcılığı görevine Cevdet Aslan, Muhasip üyeliğe Mustafa Bayır ve yönetim kurulu üyeliklerine de Ergün Aras ve Ahmet Erkal getirildi.

BÖLGEMİZ ARACISI ARTIK DAHA GÜÇLÜ

 Görev bölümünün ardından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Hüseyin Kırım, bölge arıcılarına en iyi hizmeti üretmek için birlik ve beraberlik içersinde gerekirse gece gündüz çalışacaklarını ifade etti ve “Birliğimiz kapısına gelen üye olsun olmasın hiçbir bal üreticisi bizden mutlaka faydalanacaktır. Arıcı olup ta gerek resmi dairelerde gerekse başka kurum ve kuruluşlarda işini yaptıramayanlara onlardan herhangi bir talepte bulunmadan işinin olmasına yardımcı olacağız. Bölgemiz arıcısı artık daha bir birliktelik içinde ve daha bir güçlü” diye konuştu.

KOVAN PLAKALARI 1.50 LİRA

Açıklamasına kısa dönemde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Kırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her arı kovanına çakılması istenen plakaları yine bakanlığın ön gördüğü 1.50 TL fiyatla üreticilere dağıtmaya başladıkların bildirdi. Bakanlığın yaptığı yeni bir düzenleme ile arı üreticilerinin Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde olan bilgilerinin güncellenmesi gerektiğini de ifade eden Kırım, “Bunun için her arı üreticisinin bir dilekçe vererek bu güncellemeyi yaptırması gerekiyor. Biz birliğimize üye tüm arıcıların bu güncellemelerini yapmaya başladık. Ayrıca arı olup da birliğimize üye olmayan bölgemizdeki tüm arıcılara da bu konuda yardıma hazırız. Birliğe üye olmayan arıcı arkadaşlarımıza da bu konuda hiçbir para talebinde bulunmadan yardımcı olmaya hazırız” dedi.

DESTEKLEME BEDELLERİ ARICININ KENDİ HESABINA YATACAK

Kovan destekleme bedellerinin yapılan değişiklikle artık arı yetiştiricileri birliklerinin hesaplarına değil, bal üreticisinin kendi hesabına yatacağını ve bu değişimin oldukça doğru bir değişiklik olduğunu da kaydeden Kırım, şöyle konuştu:“Daha önce bal üreticisi ne kadar destek aldığını kendisinden ne kadar para kesildiğini bilmiyordu. Şimdi destekleme parası kendisinin bankadaki hesabına yatacak. Birliğinden memnunsa zaten gidip aidatını ödeyecek. Eski uygulamadan sadece birlik yönetimleri memnundu yeni uygulama ile tüm bal üreticilerini memnun edecek gibi görünüyor”

85 ÜYEYE ULAŞMAK ÜZEREYİZ

Birliğin 17 kurucu üye ile kurulduğunu ve ilk genel kurulu yapmalarının ardından bölgemiz bal üreticilerinden üye olmak için yoğun bir talep aldıklarını da belirten Kırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel kurulumuzu yapacağımız güne kadar üye sayımız 50’ye yaklaşmıştı. Dünden itibaren de bal üreticisi arkadaşlarımızın yoğun bir talebi olmaya başladı. Şu an için birliğimize yeni kayıt yaptırmak isteyen 50’yi aşkın arkadaşımız var. 80-85 üyeye ulaşmak üzereyiz. Ayrıca İpsala, Enez, Meriç, Malkara hatta Uzunköprü’den telefonla arayıp ya da bizzat gelerek birliğimize üye olmak isteyen arıcı arkadaşlarımız var ama şimdilik bunları üye yapamıyoruz. Bu arkadaşlarımızı birliğe üye yapabilmemiz için kendi yaşadıkları ilçenin gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünden birer arıcılık belgesi alarak bize başvurmaları gerekiyor. Bölgemiz bal üreticilerinin ihtiyaç duydukları malzemeleri en uygun fiyatlarda temin etmek ve ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz”