Sonay CAN

 

06 Haziran 2014 Cuma günü bütün ülke izcilerinin dikkati ve ilgisi Keşan’da toplandı…

Keşan, Trakya İzciler Birliği Federasyonu’nun Şeref Yürüyüşü’ne tanıklık etti. Yürüyüşe ülkemiz izcilik tarihinin yaşayan en kıdemli izcileri Antalya’nın Kaş ilçesinden “Atababa” Ali Teoman Ergin ve Sakarya’dan Orhan Taymaz adlı izci liderleri de katıldı. Yürüyüş sonrası Saros Körfezi’ndeki Gökçetepe Sahili’nde 3 gün 2 gece süren bir kampa, Bursa Uludağ izci liderleri katıldı. Bursa Uludağ izcilerinden kampa gelen kırk yıllık liderleri 4 Tahta işaretine sahip Eğitimci Lider Taner Tümerdirim tarafından genel olarak izciliğin, ergin izciliğin ve lider adaylığının anlam ve önemini içeren anlatılar yapıldı. Ünlü sanatçı Erkan Can da kampa katılan Uludağ İzcileri arasındaydı.

Kurulan Trakya İzciler Birliği Federasyonu’nda Keşan İzcilik İhtisas Kulübü Başkanı Ali Milli’ye Trakya bölgesinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri ve ilçelerinde yapılacak teşkilatlanma çalışmaları ile izcilik lider ve izcilerinin birlik ve beraberliğinin sağlanması ve Federasyon Genel Sekreterliği görevi verildi.

“İZCİ OLMAK ZORDUR!”

Trakya İzciler Birliği Federasyonu Genel Sekreteri Ali Milli, “Ülke İzcilerinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Gençlerimiz cennet ülkemizin doğal güzelliklerini tanıyacak, değerini bilecektir. Bu güzelliklere sahip çıkacaklardır. İzciler kendi aralarındaki izci kardeşliği ilişkileri ile sağlam dostluklar kuracaklardır. Bütün ilişkileri İzcilik Andı ve İzcilik Türesi’nin değerlerine göre belirledik. İzci olmak zordur, zoru başarırız imkânsızı yapmamız ise zaman alır.” dedi. Milli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artan bonzai vakaları, gençlerin içki, sigara gibi kötü alışkanlıklara olan düşkünlüklerine karşı en etkili mücadelenin izcilik eğitimlerini güçlendirerek desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bir gence bir yasak koymanın hiçbir etkisi olmadığını yaşadıklarımızdan görüyoruz. Yasaklar bir müddet sonra daha da cazibeli ve çekici oluyor. Çocuklarımız dersler ve sınavlar ile bir gelecek çelişkisi içinde gidip geliyorlar. Çocuklarımızı Trakya’mızın cennet ormanları ile vadileri ve ovaları ile denizi ile doğa sevgisi, arkadaş sevgisi, aile sevgisi ve ülke sevgisini sabır ve ısrar ile aşılayarak, onların bu zor hayat sınavlarında yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz.”

“TRAKYA’NIN ÇOCUKLARINI, ANADOLU TOPRAKLARIYLA BULUŞTURDUK”

Ali Milli, daha sonra Keşan’daki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Bugüne kadar Uludağ Milli Parkı, Kaz Dağları Milli Parkı, Gelibolu Milli Parkı ve İğneada Milli Parkı’nda 3 günlük kamplar düzenledik. Trakya’nın çocuklarını Anadolu toprakları ile buluşturduk. Koru Dağlarında ve Yerlisu Köyünde onlarca kamplar ve yürüyüşler düzenledik. Eğitimlerimizi imkânsızlıklar nedeni ile sadece bu kamplarda verebiliyoruz. İlçemizde Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürlerimiz ile eşgüdüm içinde çalışarak, izcilik kamplarımızda eğitimler gerçekleştirdik. Sayın yöneticilerimizin bizlere olan desteklerinden, güvenlerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Milli, “Kulübümüzün çocuklarımıza daha kaliteli bir hizmet vermesi için ihtiyacı olan malzemelerin masrafını karşılayacak hiçbir gelirimiz yoktur.” diyerek, sözlerini sonlandırdı.