HABER MERKEZİ

Muhtarlar, saat 11.30'da başlayan ilk ziyaretlerini, Keşan Kaymakamı Nuri Özder'e yaptı. Ziyaret ile ilgili olarak açıklama yapan Bayram Ali Kalfalar, geçtiğimiz günlerde bir gencin uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetmesi ve kalabalığın yaşananları protesto etmek amacıyla Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmasını hatırlatarak, Keşan Kaymakamlığı önderliğinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü mensuplarının sağduyusu ile kalabalığın sorunsuz şekilde dağıldığını kaydetti.. Kalabalık içerisinde hoş olmayan bir konunun da yaşandığını belirten Kalfalar, "Hoş olmayan şeyler yaşansa da kimsenin burnu dahi kanamadan bu olayların yatışması sevindirici. Böyle olayların olmasını da muhtarlar olarak istemiyoruz. Ancak bazı art niyetli kişiler, bu topluluğun arasına girerek yanlış yönlendirmelerde bulunabiliyor. Üzücü haberi aldığımızdan beri 3 muhtar olarak emniyetimiz ile çok yakın çalışma içerisinde olduk. Bu süreçte gerek aileye, gerek topluma, gerekse bizlere destek olan Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Emniyet Müdürümüze teşekkür ederiz." dedi.

YAPANIN YANINA KALMAMALIDIR

Uyuşturucu konusunda, yasal yaptırımların kanunlaşarak yetkili mercilerin elinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Bayram Ali Kalfalar, "Biran önce bu konuda tedbirler alınmalı. Yapanın yanına kalmamalıdır."

CEZANIN EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILACAĞINI UMUYORUM

Daha sonra söz alan Fikret Kantar da, yaşanan olayların, bilinçsiz kişilerin yönlendirmesinden kaynaklansa da, Kaymakam Özder ve İlçe Emniyet Müdürü Akcan'a teşekkür ederek, "Topluluğa karşı sağduyulu yaklaşımları nedeniyle kendilerine teşekkür ederiz. Yeni Torba Yasası'nda uyuşturucu ile ilgili cezanın en üst seviyeye çıkartılacağını umuyorum. İnşallah böyle olur." diye konuştu.

ÖZDER: SOKAKLARIMIZA, MAHALLEMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Toplantıda son olarak söz alan Nuri Özder de, uyuşturucu sorununun, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın sorunu haline geldiğini ifade ederek, şunları söyledi: "İmkanlarımız ölçüsünde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu da hep birlikte olmamız gereken bir mücadeledir. Bizler, devlet boyutunda, azim ile mücadelemizi vereceğiz. Halkımızın ve halkımız nezdinde muhtarlarımızın da bize yardımcı olması lazım. Muhtarlarımızın, halkımızı yönlendirmelerinde etkili olması gerekiyor. Bu tür uygunsuz işlere giren kişilerin, vatandaşlarımız tarafından ilgili yerlere bildirmemiz lazım. Sokaklarımıza, mahallemize sahip çıkmamız gerekiyor. Kötü niyetli kişileri, bu faaliyeti yapmalarını önlemek için tedbirleri hep birlikte alacağız."

Kalfalar, Kantar ve Gizlen, daha sonra Keşan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan'ı makamında ziyaret etti. Muhtarlar, Akcan'a ve personeline, sağduyulu yaklaşımları nedeniyle teşekkür etti.