24 Şubat 2015 Salı günü yapılan Kent Konseyi Meclis Toplantısı’nda göreve gelen yeni yönetim kurulu üyeleri,  27 Şubat 2015 Cuma günü yaptıkları ilk toplantıda görev bölümünü gerçekleştirdi.

Konuyla İlgili olarak dün saat 13.30’da Keşan Fırıncılar Derneği’nde bir basın toplantısı düzenleyen Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, görev bölümünü açıkladı ve basının yönelttiği sorulara cevap verdi.

Açıklamasının başında Keşan Kent Konseyi seçiminin yapıldığı toplantıya katılan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik ve Cengizhan Aktan ile tüm siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür eden Baygül, görev bölümünü şu şekilde açıkladı. Başkan: Necmettin Baygül, Başkan Yardımcısı: Hasan Karagöz, Sayman: Eyyüp Kavazlar, Yazman: Bülent Gezer, Üyeler:  Emine Sönmez, Şenay Bayır,  Kadir Mutaf, Tanju Şapçı, Aytekin Eliüs

Kent Konseyi Genel Sekreteri ise 5 Mart 2015 Perşembe günü yapılacak Kent Konseyi Yönetim Kurulu toplantısında seçileceğini bildiren Baygül,O günkü toplantımızda Keşan Belediye Başkanlığı’nın önereceği 3 isimden birini seçerek bu görevi üstlenecek ismi de belirleyeceğiz” dedi.

BİR VİZYONUMUZ OLACAK

Sözlerine, ”Sorumluluğu ne kadar büyük olan bir göreve geldiğimizin bilinci içindeyiz” diyerek devam eden Baygül, şöyle devam etti:“Geçmişteki süreç geçmişte kalmıştır. Biz bugünden itibaren yeni bir süreç, yeni bir vizyon ortaya koyup çalışacağız. Önümüzdeki kısa bir zaman içersinde Keşan Kent Konseyi’nin çalışma komisyonlarını oluşturacağız, fasıllar oluşturacağız. Keşan’ın önceliklerini tespit edip o konularda süratli bir şekilde çalışmalar başlatıp sonuç alma çabası içinde olacağız”

HENÜZ ÇOK ERKEN

Baygül açıklamasının ardından basın mensuplarının yönelttiği soruları cevaplandırdı. Kent Konseyi’nin yapacağı çalışmaların en başında ne olacaktır? şeklindeki soruyu cevaplandıran Baygül, bir çok hedeflerinin olduğunu ifade ederek, “Ancak yapacağımız çalışmalar hakkında açıklamada bulunmamız için vakit henüz çok erken. Önce çalışma gruplarımızı oluşturmamız gerekiyor. Engelliler, gençlik ve kadın kolları gibi fasıllar açacağız. Buralardan alacağımız bilgileri değerlendirip Keşan’ın önceliklerini belirleyeceğiz. Bu öncelikleri de yerel basınımız aracılığı ile kamuoyu ile paylaşacağız. Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, ,ilçemizde bunan tüm siyasi partilerle ve sivil toplum kuruluşlarının tümüyle müşterek çalışacağız. Yapmayı düşündüğümüz hizmetleri yerine getirmek için bizim olmazsa olmazımız bu” diye konuştu.

BİR AYRIMCILIK KESİNLİKLE SÖZ KONUSU OLAMAYACAK

Genel kurul toplantısında yürütme kurulu listesine bazı üyelerin itiraz ettiği hatırlatılan Baygül, “Biz hiçbir kesimi ayırmış durumda değiliz. Zaten adı üstünde Keşan Kent Konseyi. Birilerini ayırmak gibi bir lüksümüz yok. Böyle bir düşüncemiz de asla olamaz. Bu tür düşünceler sözün sahibini bağlar. Bizim önümüzdeki günlerde ortaya koyacağımız çalışmalarla bunları kesinlikle gösterecektir. Kent Konseyi olarak ilçemizdeki tüm siyasi partilerle ve sivil toplum kuruluşları iel birlikte ve müşterek bir şekilde çalışacağız. Kesinlikle bir ayrımcılık söz konusu olmayacaktır, asla da olamaz.

BÜRÜMUZ YENİ BELEDİYE BİNASINDA OLACAK

Baygül, açıklamasının sonunda Keşan Kent Konseyi’nin henüz kendine ait bir bürosunun olmadığına da değinerek, şöyle konuştu: “Bu konuda Başkanımız Mehmet Özcan ile görüştük. Bize yeni yapılan pazaryeri inşaatındaki belediye binasından daha iyi standartta olan bir yer vereceğini söyledi”