Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, dün yaptığı açıklamada, Keşan’da madde bağımlılığı sorununun çözümü için birçok kurumun ortak mücadele ettiğini kaydederek, Kent Konseyi’nin de konuyla ilgili çalışmalara başladığını bildirdi.  Kısa adı ‘KEDAMER’ olan Keşan Belediyesi Danışmanlık ve Takip Merkezi Kuruluş Protokolünün imzalandığını ve rehabilite, danışma ve takip çalışmalarının yürütüleceği yerin tahsisinin yapıldığını kaydeden Baygül, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

BU PROJE BİZ KEŞANLILAR İÇİN TARİHİ BİR ÖNEME SAHİP

“Bağımlılık yaratan maddelerin Keşan'da kullanımının yaygın bir hal alması ciddi bir sorun haline geldi. Bu nedenle bu konuyu Kent Konseyi olarak gündemimize aldık. Yapılan çalışma ve görüşmeler sonrasında, konuyu Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan ile görüştük. Sayın Başkanımız konuya karşı son derece duyarlı davrandı. Kent Konseyi öncülüğünde bu konu ile ilgili olarak yapılacak çalışmalara belediye olarak her türlü desteği vereceğini belirtti. Daha sonra konuyu Belediye Meclisi, olağan toplantı gündemine aldı. Konu üzerinde ne gerekiyorsa yapılması kararı Belediye Meclisinde, oy birliği ile alındı. Bu nedenle önce Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan'a ve Belediye Meclis üyelerimizin her birine ayrı ayrı Kent Konseyi olarak Keşan Halkı adına teşekkür ediyoruz. Bu proje biz Keşanlılar için tarihi bir öneme sahiptir. Buna gereği gibi sahip çıkarsak, gençliğimizi ve geleceğimizi kurtardık demektir.

GENİŞ KATILIMLI BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Bunun için Haydi Keşan diyoruz. Madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalar planlı ve sistemli bir şekilde yürütülüyor. Kısa adı ‘KEDAMER’ olan Keşan Belediyesi Danışmanlık ve Takip Merkezi Kuruluş Protokolü imzalandı. Rehabilite, danışma ve takip çalışmalarının yürütüleceği yerin tahsisi yapıldı. Yerin iç düzenleme çalışmaları başladı. Gerekli personel alımı için, duyuru kısa bir süre sonra yapılacaktır. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan ile Belediye Meclisimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmışlardır. Bundan sonrası biz Keşanlılara kalıyor. Tüm yetkili ve ilgililer ile Keşan halkının el ele vermesi sonucu bu projeden en üst düzeyde sonuç alacağımıza inanıyoruz.  Projenin koordinasyon ve organizasyon çalışmaları Kent Konseyince yapılacaktır. Projenin Operasyon Direktörü İstanbul Gelişim Derneği Başkanı Çiğdem Sönmez’dir. Bu projenin daha iyi anlaşılması ve örgütlenmesi için 30 Mart 2017 Perşembe – 31 Mart 2017 Cuma günleri için önceden randevu alınarak Proje Operasyon Direktörü Sayın Çiğdem Sönmez ile birlikte başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm ilgili ve yetkililer ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirilecektir. Bu görüşmeler tamamlandıktan sonra Keşan'da örgütlü bulunan tüm oda, dernek, sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile tüm muhtarlar, aile hekimleri, okul yöneticileri ve gönüllü yurttaşlarımızın katılımı ile geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilecektir. Toplantı tarih ve içeriği daha sonra bildirilecektir.”