HABER MERKEZİ

Baygül, ÇED toplanması öncesi 17 Temmuz 2018 Salı günü saat 16.00’da Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazar Yeri kompleksindeki Tiyatro ve Konferans Salonunda ön toplantı yapılacağını, toplantıda TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi, aynı zamanda Trakya Platformu Hukuk kurulu üyesi Av. Bülent Kaçar’ın konu ile ilgili bir sunum gerçekleştireceğini söyledi. Baygül açıklaması şöyle:

“Trakya, Istranca Dağlarından Saros Körfezine kadar genel anlamda tam bir talan saldırısı altındadır. Nükleer santrali, Termik Santralleri, Taş Ocakları, Kalitesiz kömürler, Kaya gazı, Yeraltı sularının tükenişi, Ergene kirliliği, RES'ler derken şimdi de Sazlıdere'ye ‘Saros Fsru Gemi İskelesi’ yani liman yapılacağı açıklandı.”  Edirne Çevre ve Şehircilik müdürlüğünün konu ile ilgili duyurusu şöyledir: ‘Edirne ili Keşan ilçesi sınırları içerisinde Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. tarafından yapılması planlanan Saros FSRU Gemi İskelesi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 19/07/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.’

ÇED ÖNCESİ ÖN TOPLANTI YAPILACAK

Konunun ne olup olmadığını anlamak ve tartışmak üzere Keşan Kent Konseyi olarak 17 Temmuz 2018 Salı günü saat 16.00’da Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazar Yeri kompleksindeki Tiyatro ve Konferans Salonunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilecektir.

 Kent konseyi bileşeni olan veya olmayan tüm oda, dernek, sendika, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve çevre gönüllüsü yurttaşlarımızı yapılacak toplantıya davet ediyoruz. 

Kent Konseyi bileşenlerine ve üyelerine ayrıca cep mesaj sistemiyle de çağrımız iletilecektir.

Toplantıda TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi, aynı zamanda Trakya Platformu Hukuk kurulu üyesi Av. Bülent Kaçar konu ile ilgili bir sunum gerçekleştirecektir. Haydi Keşan SAROS'A sahip çıkmaya.