Keşan Kent Konseyi’nin hava kirliliğiyle ilgili düzenleyeceği panel yarın gerçekleştirilecek. “Trakya’daki hava kirliliği ve sağlığa etkileri” konusunda Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak ve Prof. Dr. Faruk Yorulmaz;  “Trakya’da ağır metal birikimi ve sağlık” konusunda ise Prof. Dr. Osman İnci’nin konuşmacı olarak katılacağı panel, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) konferans salonunda saat 14.00’te yapılacak.

Konuyla ilgili Keşan Kent Konseyinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Trakya’daki il ve ilçelerin tümünde hava kirliliğinin dünya sağlık örgütü Avrupa birliği ve ulusal ölçüm değerlerinin çok, çok üstünde olduğunu, Trakya’daki hava, toprak ve gıda kirliliğinin sağlığımız üzerine etkilerinin araştırıldığı bilimsel çalışmaların sonuçlarına göre Ergene havzası başta olmak üzere Trakya’nın her yerinde aynı sonuçları verdiğini, Trakya’daki hava kirliliğinin nedenlerinin; çarpık kentleşme, trafik, ısınma kaynaklı ve meteorolojik nedenler olduğunu, bunların sonucunda havaya karışan kükürt dioksit, azot oksitler ve parçacıklı maddelerin erken ölümlere, dolaşım ve solunum hastalıklarına, astım, felç ve çeşitli kanser türleri ile erken doğum hastalıklarına neden olduğunu, Trakya’daki hava kirliliği bu durumdayken biri Malkara’ya olmak üzere Trakya geneline altı adet termik santralin bir adet Nükleer santralin yapılmak istendiğini biliyor muyuz?

Konu uzmanlarının yaptığı bilimsel çalışmaların sonuçlarını hep birlikte dinlemek ve ‘Ne Yapmalı’ sorusunun yanıtını birlikte bulmak için 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz panelde buluşalım.”