Keşan’da yapımına başlanan Pazaryeri Projesi nedeniyle yıkılan eski Hal binasına gelen yüzlerce Roman vatandaşı, hurda demir toplamak için hem hayatlarını tehlikeye attı hem de eşi benzeri görülmemiş bir yağma başlattı. Günlerdir süren ve güvenlik güçlerinin de çaresiz kaldığı yağmalama, dün, pazarcıların ahşap tezgahlarına da sıçradı.

Keşan Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Projesi nedeniyle, pazaryeri bölgesinde bulunan eski Hal binası, ihaleyi kazanan firma yetkilileri tarafından dün yıkılmak istendi.
Yaklaşık 3 gündür Roman vatandaşların akınına uğrayan ve tüm malzemeleri çalınan, daha önce bir kişinin çatı malzemesi çalarken düşerek yaralandığı Hal binasında, iş makinesiyle yıkım başladı. Yıkımı duyan yüzlerce Roman vatandaşı da dün yine pazaryerine akın etti. Polis ve zabıta ekipleriyse, yıkım sırasında vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı.

Zaman zaman tartışmaların çıktığı yıkımda, polislerin arasından kaçan çok sayıda kişi, hayatlarını tehlikeye atarken, polis ekipleri de bu kişilere jop ve biber gazı ile müdahale etmek zorunda kaldı.

Her yaştan insanın bulunduğu olay sırasında vatandaşlar arasında da tartışmalar çıktı. Evlerine ekmek götürmek için bunu yapmak zorunda olduklarını savunan Roman vatandaşlar, her şeyi göze aldıklarını dile getirdiler.

Yıkım yapan iş makinesinin altından demir toplamaya çalışan yağmacılar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, çevredekilerin de tepkisini topladı. İş makinesinin mola vermesi ile birlikte ise yüzlerce kişi, inşaat alanına girerek buradan hurda demir toplamaya çalıştı. Kalabalığa polis ve zabıta ekiplerinin müdahalesi başarılı olamadı.

Öte yandan yağma olaylarının günün her saatinde meydana gelmesi üzerine Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip Hal binası çevresinde 24 saat görev yapıyor. Ekipler canla başla çalışmasına rağmen, yağma olayları engellenemiyor. Dün, aralarında, çalışır vaziyetteki kasapların da bulunduğu birçok işyerinden, sahiplerinin gözü önünde zorla kıyma makineleri çalındı. Akşam saatlerinde ise pazarcıların ahşap tezgahları talan edildi.

İnşaat nedeniyle kendilerine İnönü İlkokulu bahçesinde yer verilen pazarcıların, bugün hangi tezgahla sergi açacakları ve o tezgahların güvenliği de merak konusu oldu.