Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2015 Yılı Mart Ayı Olağan Genel Kurul toplantısı dün yapıldı. Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Konferans Salonu’nda, Kaymakam aynı zamanda Birlik Başkanı olanBekir Dınkırcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saat 10.00’da Divan Heyeti Üyeleri Yerlisu Köyü MuhtarıGüner Arıcan ve Şükrüköy Muhtarı Recep Kılıç’ın yerlerini alması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

 Toplantıya, Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı CHP üyeleri Abdülaziz ÇıkıkçıErdinç CanMehmet Ali Yetim, AK Parti’li üyeleri Hüseyin BoyalıkAdnan Vural, AK Parti Edirne Milletvekili aday adayları Fatma Aksal, Muzaffer Güven, bazı AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri ile köy muhtarları katıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdür Vekili İsmail Hakkı Uraz tarafından, 2014 yılı kesin bütçesi okunarak oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

 DINKIRCI: HİZMETLERİ ETKİN VE VERİMLİ BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRME GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ

Bütçenin kabulünden sonra konuşan Keşan Kaymakamı ve Birlik Başkanı Bekir Dınkırcı, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin temel amacının kendi tüzüğünde verilen görev,  sorumlulukları ve tanınan imkânlar dâhilinde hizmetleri en etkin ve en verimli bir şekilde kullanabilmek olduğunu kaydetti. Dınkırcı, “ Bildiğiniz üzere Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin gelir kaynakları KÖYDES, Özel İdare ve içme suyundan sağlanan kaynaklardır. Bunu da zaten benim başkanlığımda encümen üyelerimizle birlikte hizmetleri etkin ve verimli bir şekilde yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bundan sonra da bu süreci yine sizin desteklerinizle devam ettireceğiz.” dedi.

SEÇİMDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Daha sonra Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen belirlemek üzere 2 İl Genel Meclis Üyesi ve 2 Muhtar üye seçimine geçildi. Birlik’in İl Genel Meclisi üyeliği için AK Partili üyeler Adnan Vural ve Hüseyin Boyalık aday olunca Abdülaziz Çıkıkçı bu duruma karşı olduklarını ve daha önceki dönemlerde olduğu gibi bir CHP’li bir de AK Partili üyenin aday gösterilmesinin daha yerinde olacağını ifade etti. Boyalık ve Vural adaylıktan çekilmeyince CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Yetim’in de aday olduğu açıklanarak seçimlere geçildi. Kaymakam Dınkırcı dâhil 50 üyenin oy kullandığı seçimde Adnan Vural’a 34, Hüseyin Boyalık’a 31 ve Mehmet Ali Yetim’e 26 oy çıktı. Vural veBoyalık, Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin İl Genel Meclisi üyeliklerine seçilmiş oldu. Birliğin köy muhtarı üyeliklerine de 45 oy alan Altıntaş Köyü Muhtarı Ali Aktaş ile 35 oy alan Beyköy Muhtarı Necmi Yaman seçildi.  Aday olmamasına rağmen sandıktan 6 oy çıkan Veiz Kurt da birliğin yedek muhtar üyeliğine seçildi. Seçimin ardından, Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşan CHP’li üyeleri Abdülaziz ÇıkıkçıErdinç Can ve Mehmet Ali Yetimsalonu terk etti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde bir kez daha konuşan Kaymakam Dınkırcı, köylerdeki sorunlara dikkat çekerek şunları söyledi:

KÖYLERDEKİ OKUL MÜDÜRLERİ İLE KOORDİNASYON ARTTIRILMALI

 “Özellikle eğitim konusunda uygulanan kitap okuma kampanyası, öğretmen, öğrenci ve veli koordinasyonunun öğrencilerimize sınavlarda çok fayda sağladığını görüyoruz. Bu bağlamda tüm köy muhtarı arkadaşlarım köylerindeki okul müdürleri ile koordinasyonu arttırmalıdırlar. Ne kadar çok kitap okutabilirsek ne kadar çok rehberlik hizmeti verebilirsek öğrencilerimizde sınavlardan o derece başarı elde ediyor. Bu konuda hepinizin desteğini bekliyorum.

ZAMANINDA DİYALOĞA GEÇİN

Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı ilgilendiren konularında özellikle kırsaldaki vatandaşlarımız için köy muhtarlarımızdan, öğretmenlerimizden, imamlarımızdan, sağlık çalışanlarımızdan istirhamım yerinde zamanında diyaloga geçilmesi doğru yönlendirildiği takdirde bizler bu konuda seri bir şekilde hareket ediyoruz. Mağduriyetlerden bizim zamanında haberimizin olması gerekiyor. 

PROJE TABANLI ÇALIŞMAK ÇOK ÖNEMLİ

Köylerdeki yatımların denetlenmesi çok önemli. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili önümüzdeki hafta yeni seçilen encümen üyelerimizle birlikte ihalesini yapacağımız çalışma ilçemiz için örnek olacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın %50 hibe destekli projelerini, güneşi iyi değerlendirmeliyiz. Sahip olduğumuz hayvan potansiyeliyle birlikte biyogazda gündeme gelecektir. Gelecekte iş dünyamız kendi tesislerinde güneş enerjisini, rüzgâr enerjisini ve biyogazı kullanacaktır. Köylerdeki Kamu binalarını korumak ve kollamak adına köy tüzel kişiliğine tahsisi yapılabilir. Burada proje tabanlı çalışmak çok önemli. Trakya Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği Projeleri, Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programları ve İl Özel İdaresi tabanlı yapacağınız projelerde gerektiği takdirde ilgili kurum ve kuruluşlarımız proje yapma konusunda size her türlü desteğe hazır.

KEŞAN’I ÇOK GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

İlçemizi çok güzel günler bekliyor. Bizler sadece meyveciliği ve sebzeciliği geliştirmekle kalmamalıyız. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle ve kurulacak soğuk hava deposuyla birlikte katma değer elde edilecektir. Hepinizden istirhamım özellikle arazi ölçeklerinin korunması için şirket, kooperatif ve üretici birliği bazlı çalışılmasıdır. Gelecekte Keşan’ı doğalgazıyla, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle çok güzel günler bekliyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz takdirde çözülemeyecek sorun yoktur.”

KEMİK: KÖYLERİN ÇÖP SORUNU EN HAT SAFHADA

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik de bu bölümde yaptığı konuşmada köylerde karşılaşılan başlıca sorunlardan söz etti. Kemik, özellikle çöp sorunun en üst seviyede olduğunu söyledi ve köylerinde ekmek yapıp satanlar vatandaşlara bu işlerinde engel olunmaması gerektiğine hatta bu işlerini daha da geliştirebilmeleri için proje geliştirilmesi gerektiğine değindi. Kemik ayrıca Çamlıca Belediyesi kapandı diye Gökçetepe ve Sazlıdere köylerindeki imarların kapatıldığını bu durumun büyük mağduriyetlere neden olduğunu kaydetti ve bu sorunun biran önce çözümlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

KUŞKONMAZ: SUYUMUZ ÇAMUR AKIYOR

Abdullah Kemik’ten sonra söz alan Maltepe Muhtarı Arif Kuşkonmaz, köylerine, Hacıköy Su Birliği’nden gelen içme suyunun kullanamaz halde olduğunu ve adeta çamur aktığını söyledi. Kuşkonmaz,  bir süredir değiştirileceği söylenen 1.500 metrelik demir su hattının ne zaman tamir edileceğini sordu. Bu soruyu yanıtlayan Dınkırcı, bu işin takipçisi konumunda olduklarını belirtti ve işin KÖYDES’ten gelecek olan para ile yaptırılacağını ifade etti.

Toplantı, Kaymakam Dınkırcı ve Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin yeni üyelerinin hep birlikte fotoğraf çektirmesi ile sona erdi. 

BİNA ÇIKIŞINDA DAVUL ZURNA İLE KARŞILANDILAR

Dünkü toplantıda daha önceki yıllarda benzerine hiç rastlanılmayan bir durum da yaşandı. Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası binası girişinde bir davul zurna ekibi yer aldı.  Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, binayı çalan davul zurna eşliğinde terk etti.