Keşan KSS(Küçük Sanayi Sitesi) Yapı Kooperatifi’nin Yıllık Olağanüstü Genel Kurul toplantısı dün yapıldı. Toplantıya katılan üyeler, 19 Haziran 2014 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında halen boş bulunan iki parsele 48 adet A8 tipi işyeri yapılması için, proje yapma, inşaat ruhsatı alma ve inşaatın yapım yöntemini belirleme konusunda yönetime yetki verilen yerleri karara bağladı.

 

Kooperatifin, Sanayi Sitesi içindeki hizmet binası önünde bulunan alanda gerçekleştirilen ve saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Üyelerin verdiği bir önerge doğrultusunda divan başkanlığına Hüseyin Benk, katip üyeliklere de Keşan Sanatkarlar Sanayi Sitesi Başkanı Nail Ertekin ve Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu oybirliği ile seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından gündemde bulunan maddelerin görüşülmesine geçildi. Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Salim Şevik’in toplantıya katılan ortaklara teşekkür etmesinin ardından Divan Başkanı Hüseyin Benk tarafından gündem maddelerinin okunmasına geçildi. Kooperatif Muhasebecisi Gökhan Yılmaz ve Ramazan Topaloğulları gündem ile ilgili üyelerin sorularını yanıtladı.

A8 TİPİ 48 DÜKKAN VE YENİ ORTAKLAR ALINMASI KARARA BAĞLANDI

Kooperatife ait 2 arsaya A8 tipi işyeri yapılması için, proje yapma, inşaat ruhsatı alma ve inşaatın yapım yöntemini belirleme konusunda yönetime yetki karara bağlandı ve ayrıca yeni yapılacak işyerlerinin yeni ortaklara açılması kararı oybirliği ile alındı. İşyerlerinin yapım şekline ilişkin çeşitli görüşlerin ortaya çıkması sonucunda Emanet Usulü yapım ya da müteahhite verilmesi yoluyla yapılması arasında oylama yapıldı. Emanet usulü yapım konusunda karara varıldı. İnşaat masraflarının haricinde katılım payı alınması konusunda görüş birliği oluştu. Daha sonra katılım payının ne kadar olması gerektiğine dönük olarak öneriler alındı, 4 öneri oylamaya sunuldu ve oylama yapıldı. Oylama sonucunda 40 bin TL ortaklık payı alınsın diyen öneriye 9 kişi,  65 ve 70 bin alınsın diyen önerilere 1’er kişi, 60 bin diyen öneriye 39 kişi oy vererek 60 bin TL katılım payı alınmasını oy çokluğu ile kararlaştırdı. Bankalardan kullanılacak kredilere ilişkin kooperatifin kredi kullanmayacağı ve sadece yeni işyerlerini satın alacak yeni ortakların kredi kullanmaları yönünde oy çokluğu ile karar alındı. Kooperatif ortaklarından Metin Dıngırdan karara itiraz ederek şerh düştü. Yapılacak yeni inşaat işleriyle uğraşması için yönetim içinden 2 kişi seçilerek huzur hakkı verilmesi hakkındaki madde yapılan oylama sonucunda kabul edilmedi. Salim Şevik ile Ramazan Topaloğulları’nın yönetim adına inşaat işler işleri ile ilgilenmesi ve huzur hakkı almamaları yönünde görüş birliğine varıldı. Toplantı, dilek ve temenniler bölümünde herhangi bir üyenin söz almaması üzerine sona erdi.