Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, seçim günü uyulması gereken kuralları hatırlattı ve Keşan’daki esnafın sorunlarına dikkat çekti. Çakmak’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Ülkemizde 1 Kasım’da yapılacak 26.Dönem Milletvekili Genel Seçim günü tüm yurdumuzda olduğu gibi, Keşan merkezde, İlçemizde ve köylerimizde bulunan bütün iş yerlerimizde uygulanacak yasaklar YSK tarafında belirlenmiştir.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı ile oy verme günü olan 1 Kasım 2015 Pazar günü, sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar,  hiç bir iş yerinde kapalı veya kadeh ile açık şekilde alkol satılması ve içilmesi yasaklanmıştır.

Her ne suretle olursa olsun umuma açık işletmelerimizde canlı müzik İşletmelerimizde içki ruhsatlı bütün iş yerlerinde gece 24.00’e kadar içki verilmesi yasaktır.

Kahvehanelerimiz, kıraathanelerimiz ve internet kafelerimiz gibi, bütün umuma açık eğlence yerlerinde pazar günü sabah saat 08.00 ile oy verme süresi bitimi olan 17.00'ye kadar kapalı olacaktır.

Lokantalarımız sadece yemek verebileceklerdir. Bütün esnaflarımızın Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı seçim günü uygulanacak kararlara uymasını istiyorum.

Tüm esnaflarımızın ve halkımızın seçime önem verip muhakkak oy kullanmasını diliyorum.

Güvendiğin partiye muhakkak oy ver, Yakınlarına oy verdir. Hükümetin kurulmasında katkın olsun.

BAĞ-KUR VE SSK PRİMLERİNİN % 50’SİNİ DEVLET ÖDESİN

Keşan'ımızda dört bin civarında, küçük esnaf ve sanatkâr bulunmaktadır.

Sigorta primlerinin çok yüksek olmasından dolayı işletmelerimiz ya ailece ve emekliler ile veya sigortasız işçi çalıştırmak zorunda kalıyor. Sigorta priminin % 50'sini devlet karşılarsa Keşan'daki 4000 iş yeri ikişer işçi çalıştırsa Keşan'da 8000 işsize iş bulunmuş olur. Böylece Keşan'da işsiz genç kalmaz.

ESNAFIMIZIN GECİKMİŞ BORÇLARININ CEZALARININ VE FAİZLERİNİN TAMAMI AFFEDİLMELİ!

Bugüne kadar hükümetimizin çıkarmış olduğu yapılandırmalar esnaflarımızın gecikmiş borçlarından kurtulmasına yetmedi. Kurulacak yeni hükümetimiz bütün küçük esnaflarımızın birikmiş gecikmiş borçlarını tüm ceza ve faizlerini af edip kalan ana parayı 5 yıl taksitlendirmelidir. Esnaf ve sanatkarlarımızın acil beklentisidir.

AVM'LER İÇİN HEMEN YENİ DÜZENLEME GETİRİLMELİDİR

Keşanımızda 10 mahalle var oysa merkezde 20 civarında BİM, A 101, ŞOK ayrıca yol boylarında açık olan ve halen açılmaya çalışılan 10 civarında büyük AVM'ler var. Bu AVM'lerde ekmekten tutun arabaya kadar her şey satılıyor. Küçük esnaf ve sanatkarlarımızın bu AVM'lerle başa çıkması mümkün olmadığı gibi,her gün kapanan işletmelerimizin çoğunluğu işsizliği çığ gibi büyütmektedir. 

KOSGEB HER ESNAFA UZUN VADELİ FAİZSİZ KREDİ VERMELİ!

KOSGEB Keşan'da esnaflarımız tarafından tam bilinmemekle beraber sınırlı ve kısa vadeli keyfi kredi verilmesi sebebi ile esnaf ve sanatkarlarımız tarafından benimsenmemiş aksine can suyu değil ecel suyu benzetmesi ile tepkiyle karşılanmıştır. Esnaflarımızın KOSGEB 'ten beklentisi meslek gözetmeksizin 50 bin lira en az 5 yıllık taksitler halinde olursa, hem esnaflarımız iş yerlerini güçlendirir hem de ödemeler aksamaz.

SİGARA CEZALARINA AF BEKLİYORUZ!

Esnaflarımız işletmelere kesilen Sigara cezalarını bir defaya mahsus tamamının affedilmesini istemektedir. Sigara yasaklarını destekliyoruz. Ancak yasanın önemini ve zamanını anlayamadan önemli ve ciddi para cezalarına maruz kaldık. Bir defaya mahsus  af istiyoruz.

ODA YÖNETİM VE DENETİMLERİNDEN SEÇİLME YASAĞI KALKMALIDIR!

Cumhuriyetin kurulmasından beri oda borsa ve dernek yönetimleri yerel yönetimlere yani belediye başkanlığına belediye meclisine, il genel meclisine seçilebiliyordu. Ancak 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde sadece küçük esnaf ve sanatkarlarımızın odalarına seçilmiş yönetim ve denetim kurullarına seçilen bu kişiler zaten bu göreve esnafların sorunlarını bilen ve sorunları gerekli organlara iletmek için seçilmişlerdir. Velhasıl sorunları dertlerini en iyi bilen ve oda yönetimlerine seçilmiş kişilere yerel yönetimlere seçilme yasağının getirilmesi dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Antidemokratiktir. Bu seçim yasakları oda yönetimlerinden Kaldırılmalıdır.

KEŞANIMIZIN SİYASİLERDEN BEKLENEN ÖNCELİKLİ ACİL SORUNLARI!

Organize Sanayi Çok Önemli,

Paşayiğit Mahallemize yakın bölgede kurulacak olan ve Keşan'daki ciddi toplantıda Bakanımızın açılması için söz verdiği organize sanayinin kurulması için, Keşan'ımızda başta siyasi temsilcileri olmak üzere tüm Keşan'daki sivil toplum kuruluşları ve yetkili kurumları topyekun birlikte hareket edip Ankara'ya gitmelidir.

Organize sanayi Keşanımıza geç kalmış bir gelişmişliktir. İşsizliğimizi önleyecek ve Keşan ekonomisine olan katkısını kurulduktan sonra göreceğiz.

TURİZM BACASIZ SANAYİ VE İŞSİZLERİN EKMEK KAPISIDIR!

Saros Körfezimiz Gelibolu Kavak'tan Enez'e Kadar 70 km uzunluğunda keşfedilmemiş bakir ve dünyanın kendi kendini temizleyen nadir denizlerden biridir.

Körfezden turizmden gerekli ekonomiyi almamamızın sebepleri vardır. Saros Körfezi boyunca tarımda verimsiz topraklarımız ve orman vasfını yitirmiş, ayrıca önemini yitirmiş askeri yasak bölgelerine bir an önce imar planı verilmelidir. İmar planı verilirken turizmin yollar konaklama tesisleri olmak üzere, alt yapısı acilen çözülmelidir.

Saros Körfezi turizme kazandırıldığında, sadece Edirne'nin, Keşan'ın, Enez'in, İpsala'nın değil bütün dünyanın cazip turistlik bölgesi haline gelecektir.

Turizm yaz sezonunun 4-5 aya yayılmasını sağladığımız zaman turizmde hizmet yapacak, çalışan gençlerimizin işsizlik sorunun çözülmesi hepimizi mutlu edecektir.

Enez Limanı’ndan Yunanistan’a günübirlik turizm seyahatler yapılması için muhakkak devletimizin el atması gerekmektedir.

KÖYLÜLERİMİZ ÜRETİM İÇİN DEVLET DESTEĞİ BEKLİYOR!

Hayvancılık, seracılık ve meyvecilik devletimiz tarafından desteklenmelidir.

Köylerimizin büyük kısmında toplulaştırmalar tamamlanmıştır. Köylerimizde hayvancılığımızın seracılığımızın ve meyveciliğimizin gelişmesi köylerimizin yaşanacak ve ekonomiye önemli katkı sağlayacak hale gelmesi gerekiyor. Hayvancılığın seracılığın ve meyveciliğin cazip hale gelmesi köydeki insanların üretime katılması için devletimiz en az 5 yıl ödemesiz 10 yıl taksitli ödemeler halinde köylülerimizi desteklenmelidir. Aksi halde bu gidişle köylerimiz 5-6 büyük çiftçinin çiftlikleri haline gelecektir. Bizim topraklarımız çok verimlidir. Devletimiz tarımı, hayvancılığı seracılığı meyveciliği destekleyip köylerimizdeki insanlarımızı ve köylerimizi yaşanır hale getirilmeli ve ekonomiye kazandırmalıyız. Seçimlerden hemen sonra hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.

Tüm esnaflarımızın ve halkımızın seçime önem verip muhakkak oy kullanmasını diliyorum.

Güvendiğin partiye muhakkak oy ver, yakınlarına oy verdir. Hükümetin kurulmasında katkın olsun.

26. dönem milletvekilliği seçimlerinin esnaflarımıza, halkımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.