HABER MERKEZİ

Çakmak’ın yazılı açıklamasında oda üyeleri şu konularda hatırlatmalarda bulunuldu:

“Basit Usul vergiye tabi esnafımız ve muhasebesi hangi Oda ve muhasebeci tutuyorsa en yakın zamanda sözleşme yapmalıdır.

Esnafımız odamıza gelerek sözleşme yapmadığı zaman sisteme girilmiyor. Muhasebe işlemleri yapılamıyor. Bunun cezasını esnafımız çekecek.

İş yerinde terazi kullanan Kasap, Pastane, Fırın, Kebapçı, Et Lokantası, Simitçiler, Börekçiler, Fırıncılar, Terazilerini en kısa zamanda mühürletmelidir. Yakında Edirne Ticaret İl Müdürlüğümüz iş yerlerini ve terazileri denetleme yapacaklar. Cezalı duruma düşmemek için esnaflarımızın noksanlarını tamamlamalıdır.

Bilhassa Saroz Körfezindeki işletmelerimiz işletmelerine personeline ve müşterilerine çok titiz, nazik, kibar temiz, hijyen ve fiyat tarifelerine uyarak hizmet vermelidir. Esnafımız Saroz Körfezine gelen tatilcilere iyi davranırsa turizm her yıl katlanır ve bundan esnaflarımız otellerimiz pansiyonlarımız velhasıl tüm esnafımız faydalanacaktır. Sahil boylarında turizmin gelişmesi esnafımızın elindedir. 

18.05.2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 7143. Sayılı Torba Kanuna göre odalarımıza aidat borcu olan üyelerimiz 6 (Altı) taksit olarak yapılandırabilecekler. Odamıza aidat borcu olan esnaflarımızın en yakın zamanda Keşan Lokantacı ve Otelciler Odamıza gelip taksitlendirme yapmalıdır. 

ESBİS sistemi gereği, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatlar Meslek Kuruluşları Kanununun 61.nci Maddesine  Göre Oda Aidatlarını ve Taksitlendirilmiş borçlarını  Ödemeyenlere hizmet verilmeyecektir. Esnaflarımızın Zor Durumda Kalmaması için gerekli duyarlılığı göstermesini istiyorum.”