Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, yaptığı açıklamada, bölgemizde oluşabilecek orman yangınlara karşı duyarlı ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekti.

RÜZGÂRLI GÜNLERDE DAHA DİKKATLİ OLUNMALI

Yangın sezonunun başladığı şu günlerde vatandaşların ormanlık alanlara girerken dikkatli davranması gerektiğini belirten Sümbül, “Vatandaşlarımız kesinlikle izmarit atmamaya özen gösterecekler, bir duman gördükleri ücretsiz olan ALO 177 hattına ihbarda bulunabilirler. Yangın sezonunda orman arazilerine girilmesi yasak. Bilhassa rüzgârlı günlerde ormanlık alanlarda kesinlikle vatandaşımız piknik yapmasın. Rüzgârlı günlerde tehlike çok büyük.”

EKİPLERİMİZ HAZIR

 Korudağ ormanlarının Türkiye’nin gözde ormanlarından olduğunu dile getiren Mustafa Sümbül, “Korudağ’ın kendine has bir özelliği var. Yetişme ortamı çok iyi. Şu anda 7 adet orman yangın ilk müdahale ekibimiz var. Şu anda ekiplerimiz hazır. Mayıs ayından itibaren ekiplerimiz hazır. Ekiplerimiz 24 saat boyunca yangına müdahale edecek şekilde bekliyor. Buğday hasadının başladığı şu günlerde orman alanlarına yakın kesimlerde anız yangınları konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca biçerdöverlerin yanında ilk müdahale için mutlaka yangın söndürme tüpü bulundurmaları çok önemli” şeklinde konuştu.