Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılan olağan genel kurul öncesindeki 2 yıllık görev süresi ile olağan genel kurulda yeniden seçildikten itibarenki 5 aylık çalışmalarını açıkladı.

3 Mayıs 2013 tarihinde toplanan olağan genel kurul öncesinde 2 yıllık bir süre görevde kaldığının altını çizen Aykut, bu süre zarfında yaptıkları çalışmaları şöyle açıkladı.

İKİ YILDA 143 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTIK

2011-2013 yılları arasındaki görev süresinde, engelli vatandaşlara 143 adet tekerlekli sandalye dağıttıklarını bildiren Taner Aykut, her ay 47 kişiye hasta bezi, 83 çift koltuk değneği verdiklerini ifade ederek, “3 engelli kardeşimize bebek arabası, 1 adet akülü araba, 3 engellimizin akülü arabalarına, 6 adet akü, 1 engellimize kas geliştirici spor aleti alarak teslim ettik. Ayrıca, 3 engelli kardeşimizin okul kıyafeti ve kırtasiye giderini karşıladık. Cezaevinde olan 1 engellimizin ailesinin ihtiyaçlarını karşıladık, 1 engellimize çamaşır makinesi aldık. 1 engellimize televizyon, 2 yılda 2 defa 100 engellimize Ramazan paketi, 100 kişilik iftar yemeği, 100 kişiye yılbaşı paketi, 46 kişiye hastane yol ücretinin ödenmesi, 1 çiftçimizin evlenirken nikah evrak defter ücretinin karşılanması, 1 engellimize soba, 1 engellimize kömür, 4 engellimize havale hasta yatağı aldık. Öte yandan, 1 konser düzenleyerek, bu konsere 6 sanatçı getirdik. 1 kermes düzenledik, 2 engellimize akülü araba alırken, 2 engellimizin SGK primlerini ödedik. Bir de Yunanistan’dan 12 adet tekerlekli sandalye aldık.” dedi.

47 ÜYEMİZİN AYLIK HASTA BEZİ İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Olağan genel kurulun ardından yeniden göreve gelmesinin üzerinden 5 ay gibi bir zaman geçtiğini vurgulayan Aykut, bu tarihten beri de yardımlara devam ettiklerinin altını çizerek, “47 adet tekerlekli sandalye, 1 kişiye aylık 60 bez olmak üzere 47 kişiye hasta bezi, 24 çift değnek, 2 adet yürüteç, 100 kişilik iftar yemeği, 100 kişiye erzak paketi, 1 adet havalı yatak, 2 öğrencimize okul kıyafeti ve kırtasiye gideri, bir engellimize soba ve 8 adet soba borusu, 1 engellimize koltuk, gardrop ve çamaşır makinesi, 1 engellimizin SGK priminin ödenmesi gibi hizmetler sunarken, derneğimiz parkı içerisinde kamelya bölümü kapayıp camekan hale getirip sıcak ve huzurlu bir ortam sağlamak için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Bu hizmetleri yaparken, başta Keşan halkı olmak üzere, tüm kamu kurum amirlerinin de desteğini aldıklarını kaydeden Taner Aykut, tüm hayırsever Keşan halkı ile kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.