Keşan PTT Müdürlüğü’nün, 24-28 Mart tarihleri arasında binlerce kişinin çeşitli kalemlerden oluşan aylık ödemelerini, 2 personelle gerçekleştirmeye çalışması, vatandaşlardan tepki görüyor.

Keşan PTT Müdürü Sebaaddin Kazan, dul ve yetim maaşları, İŞKUR ödemeleri, SGK bünyesindeki BAĞKUR, SSK ve Emekli Sandığı maaş ödemeleri, asker yardımı ve çocuk yardımı paralarıyla, yaşlılık maaşları gibi çeşitli kalemlerden oluşan işlemlerin, vatandaşların yığılması sonucu ve eksik personel nedeniyle gecikmeli olarak yapılığını söyledi.

Kazan, geçen ay Keşan PTT Müdürlüğü’nden 229 dul ve yetim maaşı, 205 İŞKUR ödemesi, 26 BAĞKUR, 6 Emekli Sandığı, 575 SSK, 69 asker yardımı, 222 yaşlılık maaşı olmak üzere toplam bin 332 kişiye ödeme yapıldığını, bu ay ise, bunlara ilaveten çocuk yardımı paralarının da ödenmeye başladığını ve bununla birlikte işlem sayısının 3 bini aşacağını sözlerine eklerken, saatlerce sıra beklemek zorunda kalan vatandaşlar ise, “Bekleyen yüzlerce kişiye 2 personel cevap vermeye çalıştığı için saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Bazen de ‘Bugün git, yarın gel’ ile karşılaşıyoruz. PTT bu kadar hizmeti üstleniyorsa, personel sayısını da artırarak vatandaşa hızlı hizmet etmenin yolunu bulmalı.” dediler.