Keşan Sazlıdere Köyü Sahili Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serdar Durak, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda önceki gün düzenlenen toplantıda dile getirdiği “Soros sahilinde 2 yıl içinde çok güzel ve büyük gelişmeler olacak” şeklindeki sözlerine inanmak istediklerini ancak bugün içinde bulundukları şartlara bakıldığında söylenen bu sözlerin gerçekleşmesinin çok zor olduğunun gayet net bir şekilde ortada olduğunu söyledi.

Çamlıca Belediyesi’nin kapatılmasının ardından Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinde çok büyük çöp sorunları yaşanmaya başlandığını ve bir türlü bu sorunun önüne geçilmediğini belirten Durak, “Sayın müdürümüz ‘Saros sahilinde 2 yıl içinde çok güzel ve büyük gelişmeler olacak’ sözünü söylerken çok iddialı bir söz söylemiş. Biz daha sahillerimizdeki çöpleri toplayamıyoruz. Yollarımız olabilecekleri kadar berbat durumda” dedi.

GELİN SORUNLARMIZI YERİNDE TESPİT EDİN

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun önce Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerini gezip görmesini ve yol ve çöp sorununu bitirmesini istediklerini de söyleyen Durak, “Ne yapılacaksa ya da ne söz söylenecekse ondan sonra söylensin. Bizim sahillerimizin bu sorunlarını yeri gelen her platformda söyledik ima bugüne kadar bir çözüm bulamadık.  Saros sahili sadece Erikli’den Yayla’dan ya da Enez’den ibaret değil. Müdürümüzün yaptığı açıklamalara göre Sazlıdere ve Gökçetepe sahilleri adeta yok sayılıyor. Kendisine şunu sormak isteriz, Sazlıdere ve Gökçetepe sahilleri Edirne sınırları içinde değil mi? Her konuşmasında Erikli, Yayla ve Enez sahilleri diye başlayarak açıklamada bulunuyor. Müdürümüz buyursun gelsin bizim sahillerimizi de bir görsün. Burada kalan yazlıkçılarla konuşsun. Yaz sezonunun olduğu 4 ay boynca Sazlıdere sahilinde 6-7 bin, Gökçetepe’ye sahilinde ise 10 bine yakın yazlıkçı yaşıyor, tatil yapmaya çalışıyor. Ne gibi sorunlarımız olduğunu bizzat yerinde görsün sorunlarımızı bire bir bizlerden dinlesin” diye konuştu.

ÇEVRE VE SAĞLIK SORUNLARIMIZ GİDERİLMELİ

Çöp, yol sorununda olduğu gibi sağlık bakımından da Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinin adeta görmezden gelindiğini de ileri süren Durak, şöyle konuştu: “Bunu da Sayın İl Sağlık Müdürü’nün önceki gün yaptığı açıklamadan anlıyoruz. Sayın müdürümüz bu yaz Erikli sahilinde 4 odalı ve 4 doktorlu bir sağlık merkezinin Erikli sahilinde hizmet vermeye başlayacağını bildirmiş. Bu kadar büyük olmasa da daha küçük bir sağlık merkezini Sazlıdere ve Gökçetepe sahilleri için neden düşünmüyorlar ve hayata geçirmiyorlar bunu gerçekten çok merak ediyoruz. Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinde yaşayan insanlar son derece sağlıklı insanlar mı? Hiç biri hiç hastalanmayacak mı? Bizim sahilimiz Keşan merkeze diğer sahillerden daha uzak. En azından 4 ay süren yaz sezonu boyunca bir 112 acil sağlık istasyonunun olmasını istiyoruz. Nitekim geçen yaz sezonunda bir tatilci vatandaşımız yüzmek için girdiği denizde rahatsızlandı. Maalesef yetiştiremedik ve hayatını kaybetti.  Anında ya da 3-5 dakika içinde müdahale edilmesi ile 35-40 dakika sonra müdahale edilmesi arasında bir fark olup olmadığını en iyi sağlık hizmeti veren doktorlarımız bilir. Biz hem kültür ve turizm il müdürlüğümüzden hem de sağlık il müdürlüğümüzden Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinin sorunlarını görmezden gelmemelerini istiyoruz. Dile getirdiğimiz sorunlarımızı ve onların tespit ettikleri eksiklikleri biran önce gündemlerine almalarını bekliyoruz ve bunu rica ediyoruz. Ayrıca bu konularda açıklama yapmalarını, Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinin de var olduğunu hatırlamalarını istiyoruz. Sazlıdere ve Gökçetepe sahilleri Korudağ’ın eteklerinde yer alan doğa harikası sahiller. Sağlık turizmi açısından da çok önemli yerler. Şu an bile Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinde kalan yüzlerce yazlıkçı var. Özellikle İstanbul’dan gelen çok oluyor. Sahillermizin yol, çöp sorunu olmasa reklamımızı yapacak olan çok kişi var ama bugünkü durumda bu maalesef mümkün olmuyor.  Saros 2 yıl içinde çok değişecekse ve yatırım gelecekse bu tüm sahillerimizi bir bütün olarak düşünürsek gerçekleşecek. Saros sahili sadece Erikli, Yayla ve Enez sahillerinden ibaret değil. Bunun bu şekilde bilinmesini istiyoruz.”