Torba Yasa'nın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından yasadan faydalanmak ve borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, Keşan Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü’ne başvurularını sürdürüyor.

Kamuoyunda  “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından yasadan faydalanmak isteyen vatandaşlar, SGK Keşan İlçe Merkez Müdürlüğü’ne her geçen gün artan bir şekilde başvurmaya başladı.

YOĞUNLUK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Uygulama tüm ülke genelinde 1 Ekim 2014 tarihinde başladı. Yasanın uygulamaya sokulmasıyla birlikte Keşan’da da yasadan faydalanmak isteyenler SGK Keşan İlçe Merkez Müdürlüğüne başvurdukları görüldü.

31 ARALIK SON GÜN

31 Aralık 2014 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar devam edecek olan uygulamadan yararlanmak isteyen Bağ-Kur, Genel Sağlık Sigortası mükellefleri ve pirim borcunu yapılandırmak isteyen işverenler ile yasadan faydalanıp emekli olmak isteyenlerin SGK Keşan İlçe Merkez Müdürlüğü personeli tarafından bilgi veriliği işlemleri yapılırken, yapılan başvuruların önümüzdeki günlerde daha da artacağı bu nedenle vatandaşların bu konuda duyarlı olup müracaatlarını bir an önce yapmalarında fayda olacağına dikkat çekildi.