GÜRKAN ALTIN

Ziyaretin sabahki bölümünde Keşan heyeti Cumhurbaşkanlığı ev sahipliğinde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongresi Merkezi’nde düzenlenen YOİKK (Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu) 2017-2018 reformu tanıtım programı toplantısına katıldı.

Toplantının açış konuşmasını TOBB (Türkiye Odalar Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Sonrasında Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ reform paketi hakkında bilgilendirdi.  Toplantı Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasıyla sona erdi.

Toplantının ardından heyet, 13. Dönem akreditasyon sertifika töreni için TOBB merkez binasına geçti.

Buradaki tören 16.30 sıralarında başladı. Törene Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve sertifika alacak oda ve borsaların yöneticileri katıldı.

Törenin açış konuşmasını TOBB Baskani Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “ilk olarak Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Burada sayın bakanımız da dahil hepimiz ev sahibiyiz. Sayın bakanımız ve bürokratları işimizi kolaylaştırmak için çalışıyorlar. Biz sizden memnunuz Allah sizden razı olsun. 2002 yılında göreve geldiğimiz zaman 1 tane bile proje yapan odamız yoktu. Şu anda 269 tane oda ve borsamız 5 yıldızlı hizmet verir hale geldi. Bugün oda ve borsalar 800 milyar TL’lik proje yapmış.”

Hisarcıklıoğlu’ndan sonra bir konuşma yapan Bakan Tüfenkçi oda ve borsaların bulundukları il ve ilçelerin vizyon ve misyonuna büyük değer kattıklarını söyleyerek sertifika alan oda ve borsaları tebrik etti.

Konuşmanın ardından akreditasyon sistem denetiminden gecen borsalar arasında yer alan Keşan Ticaret Borsası da  'akredite borsa' sertifikasını aldı.

Törenin ardından bir açıklama yapan Keşan TB Meclis Başkanı Necmi Kaymaz Başbakan Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun İzmir’de katılacakları toplantıda oda ve borsa üyeleri için 'nefes kredisi'ni açıklayacağını bildirerek, “Bu kredi imkanından bizim üyelerimiz de yararlanacak. Çünkü biz bundan yararlanmak gerekli taahhüdü yerine getirdik. Bunu buradan tüm üyelerimize müjdeliyoruz." dedi.

Keşan TB’den 5 yıldızlı hizmet

Keşan TB’den 5 yıldızlı hizmet

Keşan TB’den 5 yıldızlı hizmet

Keşan TB’den 5 yıldızlı hizmet