Son günlerde artarda meydana gelen hain terör saldırılarında şehit olanlar için, dün Keşan’da yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla protesto yürüyüşü düzenlendi.

Keşan Lisesi önünde, saat 17.00 sıralarında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 5 bin kişi, üzerinde “Şehit mi düştü asker, Cennet koktu yine her yer”, “Vatan sana canım feda” ve “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” yazılı pankartlar açarak, Hastane Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Terörü lanetleyen sloganlar atan grup, ilk olarak Tekel Meydanı’na gelerek burada İstiklal Marşı’nı söyledi. Grup, İsmail Saraç Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek, Atatürk Anıtı önünde toplandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra, Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez tarafından açıklama yapıldı.

DÖNMEZ: BÜYÜK BİR YAS VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ

Son zamanlarda gelen şehit haberleri ile büyük bir yas ve öfke içerisinde olduklarını ifade eden Dönmez, “Şehitlerimize Allah’ta rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ama biliyoruz ki, bu dilekler, kelimeler yetersiz kalıyor. Sayı ne olursa olsun bu ülkenin tek bir evladını teröre kurban verecek gücümüz kalmamıştır. Artık şehit cenazelerinden yükselen acı haykırışları duymak istemiyoruz. Acının büyüklüğünü hissetmememiz gibi bir durum söz konusu olamaz. Gaziler olarak herkesin ne büyük bir acı kayıp yaşadığını biliyoruz. Bu olayların basitleştirilmiş olması, hiçbir yerden gerekli tepkilerin gelmemesi, olayın suiistimal edilmediğinin araştırılması gerekmektedir.” dedi.

AÇILIM ELEŞTİRİSİ

Ferhat Dönmez, yaşanan olayların “Açılım Süreci”yle geldiğini öne sürerek, şunları söyledi: “Detaylar çok üzücü oluyor. Kendi bölgemizde eleştirilerimizi rahatsız edici noktalarda olduğunu söyleyenler de var. Gaziliğimizi, bayrağımız, vatanımız uğruna aldığımızı biliyoruz. Şehitlik mertebesinde erişemedik ama bizler yine şuan göreve hazırız. Bu yolda, bu olayların olmasına izin veren, şu anda hala hükümet başında olan, evlatlarımızın ölmesine sebep olacak kadar duygusuz olduklarına inanmaktayım.”

Yürüyüşe, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, gaziler ve şehit aileleri de katılarak destek verdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş açıklamanın ardından son buldu.