Keşan Ticaret ve  Sanayi Odası’nın dün yapılan Ortak Komiteler Toplantısı’nda, 1 yıllık çalışmaların kısa bir değerlendirilmesi yapıldı, ardından, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile ING Bankası Keşan Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve konuşmacı olarak İNG Bank Ekonomik Araştırmalar Bölüm Müdürü Muhammet Mercan, Avrupa Bölge Müdürlüğü Ticari Bankacılık Sorumlusu Mine Küçükköseler, KOBİ Bankacılığı Genel Müdürlük Sorumlusu Nejat Bıçakçı’nın katıldıkları panel gerçekleştirildi.

Keşan TSO Konferans Salonu’nda saat 17.00’de başlayan toplantı ve panele, KTSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, KTSO yönetim kurulu ve komite üyeleri katıldı.

HELVACIOĞLU: DÜNYADA DÜZEN DEĞİŞTİ ARTIK ESKİ DÜZEN YOK

Toplantının açış konuşmasını yapan ve panelistler ile salonda bulunanlara “hoş geldiniz” diyen Helvacıoğlu, daha sonra slayt eşliğinde bir sunum yaptı ve KTSO Meslek Komiteleri’nin 1 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2 Mayıs 2013 tarihinde görev tazelediklerini hatırlatan Helvacıoğlu, geride kalan bu 1 yıllık süre içinde toplam 200 etkinlik ya da faaliyette bulunduklarını, bunun da 1.5 günde bir etkinlik anlamına geldiğini kaydetti. Helvacıoğu şöyle konuştu: Nisan ayının sonu itibariyle 1. hizmet yalımızı tamamladık. 2 Mayıs 2013 tarihinde görev tazeledik. KTSO’da Keşan Enez ve İpsala’ya hizmet etmenin gururunu yaşayarak, dopdolu bir 4 yıl geçirmeye söz verdik. Dolu bir yılı geride bıraktık. 1 yılda yaklaşık 200 etkinlik ve faaliyet gerçekleştirdik. 1,5 günde bir odamızda etkinlik ve faaliyet gerçekleştirdik. 5 yıldızlı hizmet veren bir oda olduk. 58 yıllık tarihimizde 5 yıldızlı hizmet vermek için akredite olduk. Avrupa ülkelerinde bir oda nasıl hizmet veriyorsa biz de aynı şekilde üyelerimize hizmet verme modelini yakaladık. Bir yılda 4 bin kişiye seminer, panel ve kurslar verdik. Herkesi meslek sahibi yapmanın çabası içerisinde olduk. Marka illerimize yönelik geziler düzenledik. Aile şirketleri ile ilgili bir eğitim semineri verdik. Kasım veya Aralık ayında Odamız ile Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası, iki üniversite birlikte aile şirketleri konusunda bir kongre düzenlemek istiyoruz. Dünyada her şey değişmeye başladı. Markalaşmaya önem verdik. İpsala Pirinci ile ilgili tanıtım çalışmalarına başladık. Tanıtım için bir tabela hazırladık. Burada da birlik ve beraberlik gösterdik. Turizm anket çalışmalarımız yeni sezonda da devam edecek. Dünya artık bir pazar oldu. İnterneti bölgemizin e-ticarette kullanması lazım. Malımızı internete koymalıyız. Gelişmelere ayak uydurmalıyız. Dünyada ticaret değişti. Artık eski düzen yok.”

Daha sonra panele geçildi. Mercan,  Bıçakçı ve Küçükköseler,  salonda bulunanlara, Türkiye Ekonomisinde Son Gelişmeler ve Beklentiler ve ING Bankası şubelerinden alınabilecek hizmetler hakkında bilgiler verdi.