AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 12.00’de Saros Hotel'de başlayan programa Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan vekili Ercan Ersoylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan TSO Yönetimi ve öğretmenler katıldı.

Programda ilk olarak söz alan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu şunları söyledi: “Eğitim kurumlarının ve beraberinde öğretmenliğin ortaya çıkışından günümüze, her alanda olduğu gibi bu alanlarda da çok hızlı bir gelişme ve değişme süreci yaşanmaktadır.

Değişen ve gelişen şartlara göre eğitim kurumlarının işlevlerinde ve rollerinde farlılıklar ortaya çıkarmıştır. Geçmişte bireyler, öğrenmeleri gereken bilgileri aileden, özellikle anne ve babalarından öğrenmekteydiler. Oysa bugün anne ve babaların bildikleri bilgiler, gençlerin hayatta kendi başlarına ayakta durabilmeleri için yetersiz kalmaktadır.

Öğrenilmesi gereken bilgilerin sistemli, planlı ve programlı bir şekilde, uzman kişiler aracılığıyla öğrenilmesi gereği ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur.  Bölgemizde görev yaparken, karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bile, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden taviz vermeyen siz değerli eğitim camiamızın hakkı ödenemez.

Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmeyi ilke edinmiş olan sizlerin bu mücadelesi de bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Değerli eğitim camiamızın bölgedeki başarılarıyla ve yetiştirdikleri gençlerin başarılarıyla övünç duyuyoruz.

Bölge eğitim camiamızın, çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir yapıda olması da bizleri ayrıca gururlandırıyor.

Bizler iş camiası olarak, yatırımlar yaparız ve tabi ki her yatırımda kaybetme riskini de taşırız.

Ancak hayatta kesinlikle kaybedilmeyen yatırım eğitime olan yatırımdır. Ekonomik kalkınmanın temel noktası eğitimdir. Eğitimin ekonomik büyümeye katkısını, ekonomik büyümede artışın önemli bir bölümünün de işgücündeki eğitim düzeyinin artışından kaynaklandığını bilmek gerekiyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizin gelişimlerinde, benliklerini bulmalarında, yarınlara hazırlanmalarında sonsuz emek harcayan ve harcamış olan siz değerli öğretmenlerimizin üzerimizdeki hakkını anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, ekonomiye, ticarete, istihdama ve kalkınmaya doğrudan etki eden siz değerli eğitim camiamızın ve kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şükran ve saygılarımı sunuyorum.”

Daha sonra söz alan İlhan Saz da tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak herkese başarılar diledi.

Ercan Ersoylu ise “Öğretmen arkadaşlarımız eğitime dayalı iş yaptıkları için onların iş disiplinler bizden farklı oluyor. 24 Kasım Öğretmenler Günlerini de kutluyorum. Başarılar diliyorum.” dedi

Son olarak konuşan Nuri Özder, “Böyle bir toplantıyı düzenlediği için Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür ediyoruz.  Bütün eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutluyorum”

Program sonunda katılan öğretmenlere hediye verildi.