HABER MERKEZİ

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ne lazımsa bu topraklarda var. Yerli malına bir hafta değil her hafta sahip çıkıyoruz. Sadece gıdada değil, gıda dışı ürünlerde de yerli malı kullanımını ve tüketimini destekliyoruz. Yerli Malı Haftası kapsamında bu yılı ‘Peynir Yılı’ olarak seçen Keşan TSO, her yıl başka bir yeni yöresel ürün veya değer ile yerli malı haftalarında tüketim teşviki sağlayarak üreticilere destek verecek.”

Keşan TSO Yönetici ve Yetkilileri, ‘Yerli Malı Haftası’ kapsamında, Oda Üyesi peynir üreticilerine, Edirne Peyniri Coğrafi İşaret Belgesi’ni dağıtarak üreticilerin Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

13 Aralık 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen ziyaretlere, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, 2. Meslek Komitesi Başkanı Selçuk Ataklı, 7. Meslek Komitesi Başkanı Mesut Arıkan, Komite Üyesi Ali Zontul, Oda Üyesi Genç Girişimciler Uğurcan Urgan ve Sinan Engin ile Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale katıldı.

BU YILI ‘PEYNİR YILI’ OLARAK SEÇTİK

Tutum ve yatırım alışkanlığının arttırılması ve yerli malı tüketim bilincinin kazandırılması amacıyla, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan yerli malı haftası ve gerçekleştirilen ziyaretler ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bu kapsamda bölge üreticilerine sahip çıkılması gerektiği mesajını vererek, yerli ve bölgesel ürün kullanmanın önemini bildiklerini ve yerel üretimi desteklediklerini söyledi.

Helvacıoğlu, “Bu gün Yerli Malı Haftası vesilesiyle, peynir üreticilerimizi ziyaret ederek, 2004 yılında coğrafi işareti alınan Edirne Peyniri’nin Türk Patent Enstitüsü tescil belgelerini takdim ettik. Bilindiği üzere; resmî adıyla ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ kısaca Yerli Malı Haftası, 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir. Tutum, yatırım ve yerli malı tüketim alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması gerekiyor. ‘Yerli Malı Haftası’ kutlanan haftalar içerisinde en çok önem arz eden haftalardan biri olduğunu düşünüyoruz. Çok sayıda yöresel ve yerli ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizin gelecek nesillere tanıtılması bazında etkinliklerin olmasını önemsiyoruz. Bu çerçevede de bu yılı ‘Peynir Yılı’ olarak seçtik.” dedi.

SAHİP OLDUĞUMUZ MİRASI GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN ÇABALIYORUZ

Açıklamasının devamında, yerli ve yöresel malı kullanmanın ekonomik açıdan önemine de değinen Helvacıoğlu; “Birçok yöresel ürünümüz var. Biz oda olarak, bölgesel ve ulusal çaptaki market raflarında yöresel ürünlerimizin olması gerektiğine inanıyor ve bunun mücadelesini veriyoruz. Oda olarak; Keşan Satır Et, İpsala Pirinci, Çeribaşı Kiraz, Siğilli Bamyası ve yeni dönemde coğrafi işaret sürecini başlatacağımız Korudağ Balı hep bu mücadelenin sonuçlarıdır. Tabi sadece gıda anlamında değil, İpsala Kel Aliço Yağlı Güreşleri, Çamlıca Bocuk Gecesi, Yenimuhacir Keşkek Günleri gibi kültürel gün ve etkinlikleri de yöresel değerlerimiz olarak önemsiyor ve destek veriyoruz. Üzerinde yaşadığımız topraklardan çıkan ya da bu topraklarda üretilen her şeyin büyüyen ve gelişen ekonomimize can kattığı bilinciyle hareket ediyor, yerli ve yöresel malları önemsiyoruz. Ne lazımsa bu topraklarda var. Yerli ve yöresel ürünlere bir hafta değil, her hafta sahip çıkalım. Sahip olduğumuz mirası gelecek nesillere aktarmak için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

Mustafa Helvacıoğlu açıklamasının sonunda, herkesi bu toprakların bereketini paylaşmaya davet ederek bölge üreticilerinin yerli malı haftasını kutladı.