Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri dün saat 15.00 sıralarında kaba inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen ve Keşanlı hayırsever işadamı Ahmet Yörük tarafından babası adına yaptırılan Hakkı Yörük Sağlık Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

3 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLECEK

 7 bin 120 m2 kapalı alan üzerine inşa edilen yüksekokulun birçok katını ve salonlarını hayırsever işadamı Ahmet Yörük ile birlikte gezen Helvacıoğlu ve beraberindekiler kaba inşaat çalışmalarının tamamlanma aşamasına gelmesinden ve bina içinde hızla yürütülen ince işçilik çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan Helvacıoğlu, aynı zamanda KTSO üyesi de olan Ahmet Yörük’ün Keşan’a böyle bir okul kazandırmasından son derece memnun olduklarını kaydetti. Yüksekokulun ilerleyen zamanda 3 bin öğrenciye eğitim hizmeti vereceğini söyleyen Helvacıoğlu, “3 bine yakın 4 yıllık seviyede bir öğrenci kapasitesiyle Keşan’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını değiştirecek bir eser” dedi.

ONUR BELGESİ VERECEĞİZ

KTSO, Keşan halkı ve işadamları adına sayın Yörük ailesine böyle hayırlı bir düşünce içinde oldukları için çok teşekkür ettiklerini de ifade eden Helvacıoğlu, “İnşaat çok önemli bir seviyeye gelmiş. Ancak okulun önümüzdeki dönemde açılacak olması işlerin biraz yavaşlamasına neden olmuş. Biz bu yıl okulun açılmasını beklerdik. Ancak sayın Rektörümüz önümüzdeki yıla kalsın kararı verdi. Önemli değil, Keşan ikinci 4 yıllık fakültesini kazanıyor. Keşan’da eğitim anlamında sağlık anlamında önemli yatırımlar yapılıyor. Kazançları Keşan’da olan işadamlarımız hayırlarını yine Keşan’da yapıyorlar. Ahmet ağabeyimize önümüzdeki yıllarda KTSO olarak bir onur belgesi vereceğimizi şimdiden söylemek isterim.” diye konuştu.

YÖRÜK: ÜZÜNTÜMÜZ BİNANIN 1 YIL BOŞ KALACAK OLMASI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ahmet Yörük’te burada yaptığı açıklamada söz verdikleri gibi okulu bitirdiklerini ancak okulun 2015 yılında açılacağının söylenmesinden sonra işlerin biraz yavaşladığını kaydetti. Yörük, “Biz en geç önümüzdeki ayın sonunda okulu bitirmeyi düşünüyoruz. Bizim üzüntümüz böyle bir okulun bittikten sonra 1 yıl boş kalacak olması. Hocamız kullanacağım dedi ama ne şekilde kullanacak onu bilemiyoruz. İnşallah Keşan için, halkımız için, ülkemiz için, çevremiz için hayırlı uğurlu olur. İyi bir eğitim verilir ve değerli insanlar yetiştirilir. Buna da inanıyoruz ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

HELVACIOĞLU: EN GÜZEL MİRAS EĞİTİM

Yörük’ün ardından bir kez daha söz alan Helvacıoğlu, en güzel mirasın eğitim olduğunu kaydederek, “Yörük ailesi bu okulu yaptırarak bunu yerine getiriyor. Bizim de Keşan olarak, iş adamları olarak, iş dünyası olarak, Rektörlük olarak sahip çıkmamız gerekiyor.” dedi.