HABER MERKEZİ

Ziyarette yapılan görüşmeler neticesinde, Keşan TSO’nun Nefes Kredisi Limiti 5,4 Milyon TL’ye çıkarılırken, bölgenin TOBB Sektör Meclislerinde temsil edilmesi ve gıda ihtisas OSB’ye destek sözü alındı.

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları A. Kadir Mutaf ve Murat Yaşar Arıkan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yusuf Cemil Çakıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Sevtap Engin, Mustafa İşçimen, Selçuk Ataklı, Cüneyt Yüksekdağ, 6. Grup Meslek Komitesi Başkanı Göksel Aktaş ve Genel Sekreter Erdem Başak’tan oluşan Keşan TSO Heyeti, 18-19 Nisan tarihlerinde, Ankara’da gerçekleştirilen ziyaret programı kapsamında öncelikle Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Anıtkabir ziyaretinin ardından TOBB’un Birlik Merkezi’nde M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelen Keşan TSO Heyeti, yeni dönem projeleri, nefes kredileri, Hamzadere Bölgesi’nin TOBB’un Sektör Meclislerinde temsil edilmesi ve Gıda İhtisas OSB’nin desteklenmesi konularında istişarelerde bulundular.

Kabulde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni dönem çalışmaları için Keşan TSO Yönetimine başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Gerçekleşen ziyaretin ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Sayman Üyesi Yusuf Cemil Çakıcı şunları kaydetti:

KEŞAN TSO’NUN NEFES KREDİSİ LİMİTİ 5,4 MİLYON TL’YE ÇIKARILDI…

“Ankara’da TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret ettik. Bölgemiz ve odamız adına oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bölgemizin hedefleri ve önümüzdeki süreçte takip edilmesi gereken projeleri masaya yatırdık. Üyelerimizin hizmetine sunulan nefes kredileri konusunda da görüşmelerimiz oldu. Keşan TSO Üyelerinin kullanabileceği Nefes Kredisi limitimiz yapılan görüşmeler neticesinde 3 Milyon 600 Bin TL’den 5 Milyon 400 Bine çıkarıldı. Bu yıl Keşan TSO tarafından kullandırılacak Nefes Kredisi limitinde yaklaşık 2Milyon TL’lik bir artış olacak.”

BÖLGEMİZ TOBB’NİN SEKTÖR MECLİSLERİNDE TEMSİL EDİLECEK… 

Yusuf Cemil Çakıcı açıklamasının devamında, Hamzadere Bölgesi’nin de TOBB Sektör Meclislerinde temsil edilmesi konusunda görev talep ettiklerini belirterek şunları kaydetti; “Yine bölgemizin TOBB’un Sektör Meclislerinde temsil edilmesi konusunda Sayın Başkanımızdan görev talep ettik. Kendisi de Hamzadere Bölgesi’nin sektör meclislerinde temsil edilmesi ve Keşan TSO’ya bu konuda görev verilmesi konusunda olumlu görüşlerini bizlerle paylaştı. Bu mutlu edici haberin de bölgemize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN GIDA OSB’YE DESTEK SÖZÜ…

Çakıcı açıklamasının sonunda; “Tamamlanma aşamasında olan Hamzadere Barajı ve Gıda İhtisas OSB konusunda da görüşmeler gerçekleştirdik. Özellikle Gıda OSB konusunda TOBB’nin destek vereceğinin sözünü Sayın Başkanımızdan aldık” şeklinde konuştu.

Keşan TSO Heyeti görüşmelerin ardından, Oda ve Borsa Yöneticilerine yönelik olarak Ankara’da düzenlenen yönetici eğitimine katıldı. 

Eğitimin ardından, Bölge sorunlarının görüşüldüğü Trakya Bölgesi Oda ve Borsaları İstişare Toplantısına katılan Keşan TSO Yönetimi son olarak, Ankara Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Keşan TSO’nun da destek verdiği Trakya Tanıtım Günleri Fuarı’ndaki Hamzadere Bölgesi tanıtım standını ziyaret etti.