HABER MERKEZİ

Saat 19.45 sıralarında Keşan TSO Konferans Salonu’nda başlayan toplantıya Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı MustafaHelvacıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve komite üyeleri katıldı.

Toplantıda, Keşan TSO’nun 60. yılında 60 maddelik 2018 yılı çalışma programı sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Helvacıoğlu, “2018 yılını karşılamak adına çok önemli bir çalıştırmayı gerçekleştiriyoruz. 60. yılımıza giriyoruz. 1958 yılında kurulan Odamızın 2018 yılında 60. Yılına denk gelen bir dönem geçiriyoruz. 60’a merdiven dayadık. 60 yıldır hizmet veren herkesi saygı ve rahmetlileri dua ile anıyoruz. Organize sanayi bölgesinden fuarlara, 1/25 binlik planlardan eğitim çalışmalarına kadar önemli gelişmeler yaşayacağımız 2018 yılına çok iyi hazırlanmak zorundayız. Keşan, Enez, İpsala ve Saros Körfezi’nde doludizgin çalışmaya devam edeceğiz. 2018 yılında Türkiye’nin ilk 10 odası arasına girme konusunda iddialıyız.” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardındankomite başkanları sırayla kürsüye 2018 yılı çalışma programını okudu.

Keşan ticaret ve sanayi odası 2018 yılı çalışma programı başlıklar halinde şu şekilde: “Yatırım yapacaklara yönelik "e-yatırımcı destek ofisi'nin" hayata geçirilmesi.  Kapsamlı bir web tabanlı "bölge sanayi portalı" oluşturulması. “Meslek eğitim okulu” projesi ile ara eleman ihtiyacına katkı sağlanması. Kurulacak "yüksek istişare kurulu" ile tecrübe paylaşımının arttırılması.Abigem işbirliğiyle üyelerimize proje hazırlama ve başvuru merkezi oluşturulması. Balkan ticaret odaları ile protokoller yapıp firmalarımıza avantaj sağlanması. Keşan gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin öncelikli görevler arasına alınması. Coğrafi işaretli ürünlerin sayısının arttırılması… Sırada Keşan Korudağ balı!“Ticaretin çınarları” programının geleneksel hale getirilmesi.Ticareti arttıran sektörel şehir kampanyalarının gerçekleştirilmesi.Saros 1/25 binlik planların hazırlanması konusunun takibine öncelik verilmesi. Gelişimin anahtarı “dış ticaret eğitimlerine” süreklilik kazandırılması. Ücretsiz marka tescil ve logo tasarım hizmeti. Part time çalışan platformunun hayata geçirilmesi. Ulusal çapta “tarım-ticaret-sanayi e-fuarı” gerçekleştirilmesi. Ekonomiye katma değer üretecek cadde yenileme projelerinin hazırlanması. Akreditasyon puanını yükselterek Türkiye’de ilk 10 oda arasına girmek. Elektronik hizmet dönemi başlıyor. Üyeler odaya gelmeden hizmet alacak.Keşan’da “Batı Trakya İş Formu” gerçekleştirilmesi. TOBB desteği ve baro temsilcilikleri işbirliğiyle “arabuluculuk” hizmeti verilmesi. Kisev adlı eğitim ve yardım amaçlı vakfın hayata geçirilmesi. Odamız 2018 yılında “T.C. ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Noktası” olacak. Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne web tabanlı bir “e-sanayi rehberi” oluşturulması. Bölgemizdeki yöresel, geleneksel ve kültürel günlere destek verilmesi. Zorunlu olan MEYBEM çalışmalarına hız kazandırılması. Odamıza kayıtlı 400 kadın girişimcinin bütünleştirilmesi. “Ticarette kadın eli” programı ile kadın girişimcilerimizin ödüllendirilmesi. Geleneksel 8 mart programlarının geliştirilerek devam ettirilmesi.Kadın girişimcilerimize yönelik sosyal projelerin hayata geçirilmesi.Genç girişimciler kurulunun güncellenerek daha da aktif hale getirilmesi.  “Girişimciler Merkezi” projesinin devamının sağlanması.4 aylık fuar takvimleri oluşturulması, üyelerimizin katılımlarının sağlanması. Bayilik konusunda başarılı şirket ve yöneticiler ile iş camiamızın buluşturulması. Vergi ödül töreni ile “Ticaretin En’leri” ödül töreninin gerçekleştirilmesi. Alternatif tarım ürünleri ve hayvancılık konusunda pilot çalışmalar. Tüm meslek gruplarımız ile çözüm odaklı istişare toplantılarının düzenlenmesi. Sigortacılık sektör sorunlarının TOBB desteğiyle ele alınması.

Üyelerin yurtiçi / yurtdışı meslektaşlarıyla ikili görüşme organizasyonları. Üyelerimizin ticaretlerini geliştirmek amacıyla reklam çalışmaları planlanması.Yılda 2 kez Hamzadere Bölgesi Ekonomi ve Kalkınma Şuraası’nın gerçekleştirilmesi. İngilizce, Yunanca ve Bulgarca gibi sertifikalı yabancı dil kurslarının açılması.Aile şirketlerimize kurumsal danışmanlık aracılığı hizmetinin verilmesi.İstihdam kaynaklı “işsizi arıyor” projesinin verimliliğinin daha da arttırılması. Sertifikalı mesleki eğitim ve kurslarının devam ettirilmesi.Fuarlara stant bazında katılıma zemin oluşturulması.Üyelerimize yurt dışı reklam ve tanıtım desteği verilmesi. En az 5 yurt dışı, 10 yurt içi fuar ve iş gezisine üye firmalar ile katılım sağlanması. AB ve hibe projelerine başvuru yapılması ve kurumlar işbirliğinde yürütülmesi. Fuarlara katılamayan üye firmalarımız adına ortak stant açılması. İnşaat sektöründeki üyelerimize tanıtım desteği sağlanması.Üye işletmelerimizin bölgesel ve ulusal reklam tanıtımlarının yapılması. Üniversite-ticaret işbirliğinin geliştirilmesi. Hizmet sektörü çalışanlarına uygulama eğitimleri verilmesi.Üniversite- ticaret işbirliğinde köprü oda olmak. Düzenleyeceğimiz kariyer günleri ile geleceğin girişimcileri geleceğe hazırlanacak. Üye işletmelerimizin sektör ayrımı olmaksızın “sanayi 4.0” dönemine hazırlanması. Bölgede, enerji ve kaynak kullanımı stratejisi geliştirilmesi.Bölge tanıtım filmlerinin ulusal çapta lansmanlarının yapılması. İş hayatında hitabet teknikleri seminerinin gerçekleştirilmesi.Sarosdanenerede.com tatil planlama platformunun ulusal pazara açılması.”