Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yöneticileri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Keşan’da göreve başlayan Çevik Kuvvet görevlilerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selahaddin Uyulgan, Meclis Üyesi Murat Arıkan ve Genel Sekreter Erdem Başak, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ve Keşan’da göreve başlayan Çevik Kuvvet personelini ziyaret etti.

Dün saat 13.00’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, ziyarette yaptığı konuşmada, Çevik Kuvvetin Keşan’daki rolü ve bölgeye sağlayacağı faydalar hakkında bilgi vererek şunları kaydetti;

ÇEVİK KUVVET VATANDAŞLARIMIZIN BİR PARÇASIDIR

“Çevik Kuvvetimiz vatandaşın bir parçasıdır. Keşan önemli bir konumda ve hızla gelişiyor. Keşan, Kuzey Trakya’yı Güney Trakya’ya bağlayan geçişler noktasında yer alıyor. Hatta Batı Trakya ile Anadolu’yu bağlayan bir konumda. Bir tarafta 33 km mesafede Saros Körfezi, bir tarafta çoğu bölgeye nasip olmayan Korudağ Ormanları. Eğitim seviyesi oldukça yüksek ve sürekli iş yatırımları var. 60 Bin nüfusu ve kapasitesi ile Türkiye’de 15 ilden daha büyük.  Böyle bir konumda Keşan’ın güvenliğini ve huzurunu 110 polis ile idare etmeye çalışıyorduk. Göreve başlayan 21 Çevik Kuvvet personelimiz nispetten daha büyük toplumsal olaylara müdahale etmek için burada görev yapacaklar.  Keşan dışında Enez, İpsala, Meriç ve Uzunköprü’de de olası bir durumda görev yapmaya hazırlar. Burada vatandaşlarımızın, işadamlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için görev yapacaklar. Vatandaşlarımızın da bu gencecik pırıl pırıl arkadaşlarımıza sahip çıkacağı inancındayız. Dediğimiz gibi Çevik Kuvvetimiz vatandaşımızın bir parçasıdır, sizlerin bir nevi çocuklarıdır.”

Ahmet Yıldız’ın ardından konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’da, Keşan’a görev yapmak için gelen 21 Çevik Kuvvet personelinin endişe değil güven ve memnuniyet yarattığını ifade ederek şunları kaydetti;

VARLIĞINIZ HUZURU DAHA DA ARTTIRACAKTIR

“Keşan’ın kendi içyapısında huzur var.  Keşan’ın güven ve huzur yapısında hiçbir problem yok, fakat konumumuz gereği suç ithal eden bir bölgeyiz. Saros Körfezi sezonda bölge dışından gelen 300 Bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Yurtdışına çıkış kapısı ve bölgenin merkez konumda olması suç ithalini ciddi boyutta arttırıyor. Bu anlamda Keşan’da Çevik Kuvvet olması bizi memnun etmiştir. Buda Keşan’ın büyüme potansiyelini gösteriyor.  İş camiası olarak, sizlere, İl Emniyet Müdürümüze ve büyüklerimize şahsınızda teşekkür ediyoruz. Varlığınız bizlerdede huzuru arttıracaktır. Huzur olmayan bir yerde ticarette olmaz. Bunu Türkiye’nin bazı şehirlerinde zaman zaman görüyoruz.  Huzur olmayınca kepenkler açılmıyor. Keşan’da görev yapan bu gencecik 21 kardeşimizi emniyet mensuplarımız ile birlikte bağrımıza basacağız. Görevinizde başarılar diliyoruz.”

Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu da yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle tüm emniyet biriminin bayramını kutlayarak, “Keşan’daki namuslu insanların korunmaya ihtiyacı var, dolayısıyla sizleri kutluyorum. Bu genç kardeşlerimizin de iş camiası olarak her zaman arkasındayız. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Oda yöneticileri daha sonra, görevine yeni başlayan Garnizon Komutanı Tuğ General Halil Tamer Gedik’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.