HABER MERKEZİ

Helvacıoğlu ziyarette Kaymakam Özder’e, Keşan Lisesi bahçesinin Cumartesi günleri Yunanistan’dan gelen otobüslerin otopark olarak kullanabilmelerine izin vermesi için dilekçe verdi. 

Saat 10.00’da gerçekleşen ziyarette konuşan Mustafa Helvacıoğlu, Cumartesi günleri Keşan’da kurulan halk pazarına İskeçe ve Gümülcine kentleri ağırlıklı olmak üzere Yunanistan’dan çok sayıda Yunan turistler ve Türk soydaşların geldiğine dikkat çekti.

Bu misafirlerin Keşan’a otobüslerle ve kendi özel araçlarıyla gelerek alışveriş yaptıklarını ve çeşitli ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Keşan pazarına büyük ilgi gösteren turistler, ayrıca kent merkezindeki alışveriş merkezlerinden ve mağazalardan da ihtiyaçlarını karşılayarak esnafımızın yüzünü güldürmekte ve Keşan ticaretine önemli bir katma değer üretmektedirler. Bu kapsamda, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Odamız, Emniyet Müdürlüğümüz ve Gümrük Müdürlüğümüz ile el ele vererek gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile Keşan’a binlerce misafir grubunu getirerek bu misafirlerimizi en iyi şekilde karşıladık ve iyi bir şekilde alışveriş etmelerini sağladık. Yine bu kapsamda, misafirlerimizden aldığımız geri bildirimlerde park sorununun misafirlerimize ne denli bir zorluk olduğunu ve dolayısıyla da Keşan ticaretini olumsuz bir şekilde etkilendiğini belirtmek isteri.”

ÇÖZÜM BULUNMASINI ÖNERİYORUZ

Keşan’a gelen her turistin ortalama 100 Avro harcama yaptığının tespit edildiğini de kaydeden Helvacıoğlu, otopark sorununa dikkat çekerek, “Bu turistlerin daha iyi şartlarda alışveriş yapmaları ve ihtiyaçlarını karşılamaları konusundaki en önemli sorunun sabit park yeri olduğu aşikardır. Bu konuda Keşan Lisesi bahçesinin, Yunanistan’dan gelen turistlere ve Batı Trakyalı soydaşlarımıza kısacası yabancı plakalı araçlara, sadece Cumartesi günlerini kapsayacak şekilde tahsis edilmesi için gerekli iznin ve müsaadeleri bilgilerinize arz ederiz. Keşan Lisesi bahçesinin yabancı araçlar için Cumartesi günleri otopark olarak tahsis edilmesinde güvenlik anlamında ve diğer giderler anlamında bize düşen bir şey varsa bu kıymetli misafirlerimiz için biz de taşın altına elimizi koyarız. Hazır anlaşma var ama onunla ama başka bir müstecirle Cumartesi günleri en azından okul yok, tatil. Zaten içerde de bir işletme var. Spor salonuna gelenler okul bahçesini kullanıyorlar. Yani okul bahçesi otopark yapılamaz diye bir kural var ama sizle, Sayın Valimizle, siyasetçilerimizle, yerel bürokrasimizle birlikte aşacağımızı düşünüyoruz. Bu misafirlerimize Keşan Lisesi bahçesinde bir çözüm bulunmasını öneriyoruz.dedi.

Helvacıoğu, konuşmasının ardından elindeki dosyada bulunan dilekçeyi Kaymakam Nuri Özder’e verdi.

GEREKLİ İNCELEMEYİ YAPACAĞIZ

Kaymakam Özder de yaptığı konuşmada, dilekçenin inceleneceğini belirterek, Dilekçeyi aldık, gerekli incelemeyi yapacağız. Orada Milli Eğitim Bakanlığının getirdiği kısıtlamalardan bir sıkıntı var. Onunla ilgili görüşmeleri yaparız. İnşallah yardımcı olmaya çalışacağız. şeklinde konuştu.