AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 11.00 sıralarında gerçekleşen toplantıya; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Cemil Çakıcı, Kadir Mutaf, Cüneyt Yüksekdağ, Meclis Üyesi Cengiz Tanmanve basın mensupları katıldı. 

Toplantıda söz alan Helvacıoğlu şunları söyledi: “Bugün burada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle, Keşan, İpsala ve Enez’deki tüm medya kuruluşlarımızın temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz  ‘medya sektör buluşması’ ile hep birlikte sektörün sorunlarını değerlendirmek üzere bir araya geldik.Keşan, İpsala ve Enez’de faaliyetini sürdüren 8 yerel gazetemiz, internet haber sitelerimizin yönetici ve yetkilileri, ulusal ve yaygın haber ajans birimlerinin temsilcileri, kurum ve kuruluşlarımızın basın birimleri, yöresel TV kanallarımızın temsilcileri ile bölgemizdeki radyo kanallarının temsilcileri ile bir aradayız.  Bölgemizin gelişmişlik hedeflerine ulaşmasında, sağlıklı, güçlü ve özgür bir basının çok önemli katkısı olacağının muhakkak ki farkındayız. Üstlendiğiniz her görevi, her koşulda sürdürmeye çalışarak bölgemizin daha da fazla kalkınmasını, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlanması konusunda yerel basınımızın büyük bir özveri içerisinde çalışması takdire şayandır. Bu bilinç ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak medya kuruluşlarımız ile hep iç içe olduk, beraber olduk. Basınımız, üyelerimiz ile aramızda köprü oldu.” 

HER GÜN 1 HABER İLE BASINIMIZA HABER SERVİSİ ANLAMINDA DESTEK VERMEYE ÇALIŞTIK

Keşan TSO tarafından 8 Yılda bin 500 haber ile basında yer aldıklarını kaydeden Mustafa Helvacıoğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “2010 yılında odamız bünyesinde kurduğumuz basın yayın birimimiz ile bu birlikteliği daha da sağlam temellere oturttuk.8 yıllık bir süreçte, yerel, yaygın ve ulusal basınımıza yaklaşık bin 500 haber servis ettik. Yılda yaklaşık 190, ayda 16 haber ortalaması ile cumartesi - pazarlar ve resmi tatilleri çıkardığınızda, hemen hemen her gün 1 haber ile basınımıza haber servisi anlamında destek vermeye çalıştık. Yine odamız ile ilgili etkinliklerin duyurulması konusunda; sosyal ağlarımız, resmi internet sitemiz ve toplu sms sistemimizin haricinde yerel basınımıza 8 yıldan bu yana yaklaşık 350 ilan ve yıllık ortalamayı göz önüne aldığımızda yaklaşık 50 ilan ile yine medya kuruluşlarımıza destek vermeye çalıştık. Basın ilan giderleri konusunda da 2010 yılından bu yana bütçeden ayırdığımız kaynak her yıl artarak devam etti. Yıllık ortalama bütçemizin %3’ü oranında bir kaynak basın ilan gideri olarak medya kuruluşlarımıza aktarıldı. Yine; üye firmalarımız ile gerçekleştirdiğimiz ortak girişimlerimiz ile kampanya ve özel indirim günleri ile basınımıza destek olmaya çalıştık. Üye firmalarımıza ve bölgeye değer katma adına yerel basınımızın ve medya kuruluşlarımızın sağladığı katkıdan dolayı sizlere müteşekkiriz. İnsanüstü gayretleriyle bu şerefli mesleği icra eden ve bölgenin gelişmişlik anlamında önünü açan tüm fedakâr gazetecilerimize teşekkür borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle iş camiamız adına, tüm çalışan gazetecilerimizin bu güzel gününü tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından medya sektöründe sorunlar konuşuldu. 

Öte yandan resmi ilan ücretleri konusunda destek ve medya sektörü ile ilgili seminerlerin düzenlenmesi istendi.

Toplantı; basın mensuplarına hediye takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.