Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) yönetimi, bir süre önce yapılan seçim ile göreve getirilen Keşan Oto Galericileri Sitesi’nin yeni yönetimini dün ziyaret etti. Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde hem oto galericileri, hem kompleks içerisindeki esnafı, hem de aracı olanları ilgilendiren bir karar çıktı. Helvacıoğlu, Mehmet Özcan ile telefonda görüşerek desteğini aldı. Saat 12.00 sıralarında, Keşan Oto Galericileri Sitesi’nde başlayan ziyarette, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Keşan Oto Galericileri Sitesi Başkanı Göksel Aktaş, Yönetim Kurulu üyeleri ve site içerisindeki esnaf tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Helvacıoğlu, Keşan TSO Meclisi ve yönetimi olarak, oto galerici esnafı ile işbirliği ve ortak akıl istişaresi yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Helvacıoğlu, konuyla ile ilgili şunları dile getirdi: “Bu ziyaretimizin temel amaçlarından biri iş birliğidir. Alt amaçlarından biri ise yeni yönetimimizi ziyaret etmektir. Sitemizin Kurucu Başkanı Ali Uslu’ya bugüne kadar yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Eksilerimizle, artılarımızla bugünlere getirdiniz ve büyük gayret gösterdiniz. Ekmeğinizin arkasında oldunuz. Çoğu yerde olmayan birlik ve beraberliği gösterdiniz. Bu birlik ve beraberlik, sizin gösterdiğiniz en güzel fotoğraf. Birçoğunuz oda üyemiz, ancak üyemiz olmasanız bile diğer kurumların üyesisiniz. Ortak amaç ekonomiye destek, evinize para götürmek, çocuklarınıza en güzel geleceği sağlamaktır. Sizin birlik ve beraberliğiniz her yerde görülmez. Hem burada rekabet içerisinde, hem de birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyorsunuz. Siz bu birlik ve beraberliği başarmışsınız. Bu birlik ve beraberliğinizi lütfen geliştirin. Zaman zaman bazı sıkıntılar yaşıyorsunuz ama büyük fotoğrafta iyi gittiğinizi söyleyebilirim. Birlikte 7. yılınıza gidiyorsunuz. Şimdi hep birlikte neler yapabiliriz, belediyemizden nasıl destek alabiliriz ve birlikte neler geliştireceğimizi görüşeceğiz.”

PAZARLARDA KENDİMİZE YER BULALIM

Oto Galericileri Sitesi esnafının, ticari anlamda daha ileri gitmesi ve markalaşma anlamındaki birlikteliklerini daha ileri taşımaları için bazı konuları ele alacaklarını söyleyen Helvacıoğlu: “İlk olarak; Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde belirleyeceğimiz bir tarihte, arabalarımızı oraya götürelim ve herkes orada bir reyon alsın. Herkesin birlikte olduğu bir Pazar günü, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve diğer oda, borsalarla festivalimizi açalım. 3 gün sürecek, ikinci el oto alım satım festivali yapalım. Böyle güzel bir çalışmayı, senede iki kez yapalım. Hem kendinizi tanıtın hem de insanların heyecanını arttıralım. İkinci olarak da oto galericileri olarak sizi daha öne çıkarmak için sponsorlu olarak sosyal medya ve web sayfalarından reklamlarını arttırmalıyız. Siz oto galericiler olarak, size şehir dışından hareket getirmek üzere reklam çalışmaları yapmalıyız. Bu konuyla ilgili çalışmaları birlikte yürütelim ve ‘Keşan İkinci El Otomotiv Pazarı’ olarak anılsın. Bu sayede civar il ve ilçelerden de ziyaret olur. İkinci el oto alım satımlarını canlandırmak için her ayın son Pazar günü kampanyalar yapabiliriz. Civar il ve ilçelerimiz ile birlikte oralara da gidip, onların pazarlarında da kendimize yer bulalım. Önemli olan kendi isminizi tanıtmaktır. İstersek her yere bizler de gidebiliriz. İkinci el yasası değişiyor. İkinci el yasası ile birlikte herkes ikinci el satamayacak. Yasa çıktığında bir akşam bu kanunu bize bir bilirkişi anlatarak, neler yapacağımızı konuşmalıyız. Neler olacağına hazırlık yapmalıyız. Yeniliklere açık olmalıyız. En çok düşünen, en çok çalışan kazanacak.” dedi.

KEŞAN GALERİCİLER SİTESİ İKİNCİ ELDE BİRİNCİ TERCİH OLACAK

Göksel Aktaş, Keşan Oto Galericileri Sitesi’nin yeni yönetimi olarak, yeni dönemde yapacakları faaliyetler ve çalışmalar ile ilgili Keşan TSO yönetimiyle fikir alışverişinde bulunacaklarının söyleyerek, toplantıyı şu cümleleri il sonlandırdı: “Öncelikli amacımız Keşan galericiler sitesini bölge genelinde ikinci elde birinci tercih yapmak. Başkanımızla konuşarak yenilikler yapmak istediğimizi dile getirdik. Yaklaşık 36 tane iş yeri var, burada yaklaşık 150 kişiye istihdam sağlıyoruz. Amacımız bölge ekonomisine katkı sağlamak. Sizlere de böyle bir organizasyon yaptığınız için teşekkür ediyorum.” Ramazan Ayı’nda yapılacak bu konuşmaların ardından, esnaftan, “İkinci El Oto Pazarı Festivali” fikri ile ilgili onay alan Helvacıoğlu, cep telefonuyla Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ile görüştü. Özcan, konuyla ilgili destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Festivalin, Ramazan Ayı içerisinde gerçekleştirileceği bildirildi.